Ann Magnuson 68 let


Americká herečka, režisérka, performerka, manažerka nočního klubu a zpěvačka Ann Magnuson je rovněž známá jako zakladatelka psychedelické kapely Bongwater.

Počátkem 80. let se stala manažerkou Klubu 57, které se stalo centrem grafitti umělců, včetně Keith Haringa nebo Kenny Scharfa a mnoho dalších. Klub 57 byl známý i pro své tematické noci, jako Reggae Miniature Golf či Model World of Glue Night. V té době také Ann zpívala v satirické kapele Pulsallama a u filmu debutovala v nezávislém No Wave snímku The Long Island Four (1980) a poté Vortex (1983).

Následovala řada dalších vedlejších rolí v známějších i méně známých filmech. Pozornost na sebe přitáhla menší rolí ženy s cigaretou v nezávislém snímku Hledám Susan zn.Zoufale (1985), který pomohl nastartovat kariéru Madonny, a také ve vtipném sci-fi Making Mr. Right (1987) po boku androida Johna Malkoviche. V té době zakládá psychedelickou skupinu Bongwater se kterou vydala čtyři avantgardní alba.

V 90. letech se zaměřuje na televizní tvorbu a situační komedie a nakonec i divadelní tvorbu. Několik let psala novinářské sloupce v časopise Paper. Působila v několika incenacích, kabaretních aktech, vydala několik sólových alb a v roce 2018 jsme jí mohli vidět v seriálu The Man in High Castle (2015) nebo v seriálu Star Trek: Picard (2020).


4.1.1956
Charleston, West Virginia, USA
Ann Magnuson csfd

First Jerk on MarsOnly ChildWhen I Live My Life Over AgainSmall PondWoman's PictureNáš důmOpen HouseLive Freaky Die FreakyMartha Graham žijeSvět podle LelandaÚkrytNight at the Golden EagleStát se hvězdouŠílenecKitchen PrivilegesLáska a sexMilenci na horáchI Woke Up Early the Day I DiedMalí válečníciDívka snůLevitationLáska na druhý dotekPředtím a potomThe Munsters' Scary Little ChristmasBarefoot Executive, ThePancéřová holkaJasné nebezpečíPlavčíkHledá se láskaProč Italové nepoužívají gril?Jimmy ReardonTequila SunriseChlap na míruPower, Passion and MurderTales from the Hollywood Hills: A Table at Ciro'sSleepwalkHledám Susan. Zn.: ZoufalePerfect StrangersHladVortexSuper drbnaLetuškaStar Trek: PicardMuž z Vysokého zámkuTitansSuperior Donuts


Aktualizace osobnostního profilu Ann Magnuson: 4.3. 2024 19:51