Torin Thatcher (1905 - 1981)


Torin Thatcher se narodil do rodiny policisty a učitelky zpěvu a klavíru. Vzdělával se v Británii na Bedfordské škole a na Královské akademii dramatického umění. Než se v roce 1927 poprvé objevil na scéně, pracoval jako ředitel školy.

V 50. letech se přestěhoval do Hollywoodu. Byly po něm velmi často požadované role zběsilé, zlověstné anebo přísné, často v kostýmních thrillerech. Celkem často se vracel na jeviště, obzvláště na Broadwayi. Všechny ty hry, ve kterých hrál, byly zfilmovány, ale ani v jedné filmové verzi nehrál.

Hrál také v různých TV seriálech, například si zahrál v jedné epizodě v seriálu Lost in Space, nebo v jedné epizodě seriálu Star Trek, kde ztvárnil Marplona.

Torin Thatcher byl jednou ženatý s Marguerite Mildred Daniel. Manželství skončilo se v roce 1951, příčinou byla její smrt. Torin Thatcher měl také jedno dítě. Zemřel na rakovinu 4. ledna 1981 v Thousand Oaks (Kalifornie, USA).


15.1.1905
Bombaj, Britská Indie
4.3.1981
Thousand Oaks, California, USA
Torin Thatcher csfd

Brenda StarrThe Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. HydeThe King's PirateThe Sweet and the BitterHavajHell of BorneoPísečný ptáčekHoly Terror, TheDecision at MidnightDrums of AfricaJack zabíjí obraVzpoura na BountyThe CanadiansCitadel, TheThe MiracleDarby's RangersSedmá Sindibádova cestaIstanbulKapka krveSvědek obžalobyDianeParis a HelenaJe krásné lásku dátLady Godiva of CoventryBengal BrigadeNení dřevo jako dřevoThe Black Shield of FalworthHoudiniKrysy pouštěRouchoAffair in TrinidadBlackbeard, the PiratePirát ValloSněhy KilimandžáraČerná růžeNow BarabbasBonnie Prince CharliePadlý idolJassyMezi podloudníkyThe End of the RiverWhen the Bough BreaksExercise BowlerNadějné vyhlídkySrdce v zajetíThe Middle WatchVyzvědačiSabotérThe Next of KinGasbagsMajor BarbaraCase of the Frightened Lady, TheKontrabandLaw and DisorderLet George Do It!Noční vlak do MnichovaOld Mother Riley, MPSaloon BarThe Lion Has WingsThe Spy in Black


Aktualizace osobnostního profilu Torin Thatcher: 24.2. 2024 16:44