Paul Gross 64 let


Paul Michael Gross se narodil 30. dubna 1959 v Calgary. Je nejstarší ze dvou synů. Jeho otec Bob, nyní v důchodu, byl tankovým velitelem. Matka Renie je autorkou knih "Dinosaur Country" a "Groundwork", které byly publikovány v roce 1983 a 1998. V roce 1998 Bob a Renie Gross založili nakladatelství "Badlands Books", jež dodnes funguje.

Při hře "Walsh" v "National Arts Centre" v Ottawě se seznámil s herečkou Marthou Burns a po čtyřech letech, v září 1988, se vzali. Mají spolu dvě děti, Hannah (1990) a Jacka (1994). Rodinu doplňuje labrador Chester a společně žijí v Torontu, v Kanadě.

Jeho nejvýraznější postavou, za kterou v Kanadě získal řadu ocenění, je Benton Fraser, ze seriálu SMĚR JIH. Tento seriál byl vysílán ve více než 100 zemích světa. Poté se Paul vrátil zpět k divadlu a představil se publiku v divadelní hře "Hamlet". Roku 2000 natočil film MAN WITH BROOMS, v němž se zhostil kromě herecké role i úlohy režiséra.

Paul věnuje také zpěvu, spolu s Davidem Keelym vydal v 1997 první country CD "Two Houses".


30.4.1959
Calgary, Alberta, Kanada
Paul Gross csfd

Posel špatných zprávSklenka na rozloučenouBeeba BoysCesta pirátaHyena RoadBarneyho ženyGunlessBitva o PasschendaeleHooked on SpeedmanPřipálený toastH2OWilby WonderfulVometáciSkutečně vražda?20 000 mil pod mořemPaint CansPolibky a objetíWhale MusicOsudný svah v AspenuBuried on SundayBláznivé svatbyGetting Married in Buffalo JumpCold ComfortDivided LoyaltiesBetonové pekloY: Poslední z mužůVýstřední společnostCaughtAlias GraceDoylův okrsekMěstečko EastwickVometáciThe Trojan HorsePříběh Tommyho DouglaseSlings and ArrowsSměr jih


Aktualizace osobnostního profilu Paul Gross: 3.11. 2023 21:13