Daniel Pollock (1969 - 1992)


Daniel Pollock, australský herec, který bohužel neměl čas na větší rozvinutí své kariéry a na užívání si herecké slávy. Narodil se roku 1969 v Austrálii. V osmdesátých letech studoval školu na předměstí Melbourne.

Největší a bohužel i poslední role pro Daniela přišla v opět s režisérem G. Wrightem v roce 1992. Jednalo se pochopitelně o snímek ROMPER STOMPER. Velice drsné a naturalistické drama z prostředí australských skinheads, konkrétně supiny z předměstí Melbourne. Ztvárnil zde jednoho z hlavních členů party vedené bezcitným a téměř fanatickým Handem (Russell Crowe). Svou roli zahrál velice dobře a osobitě, dokonce za ni byl nominován na jednu z cen Australského filmového institutu. Bohužel tento úspěch byl zastíněn jinou, však velice smutnou událostí.

V dubnu roku 1992 spáchal Daniel Pollock sebevraždu. Svůj život ukončil skokem pod vlakovou soupravu v Sydney. Důvod není naprosto jasný, ale bylo známo, že během natáčení se vážněji seznámil s další herečkou z filmu Romper Stomper, Jacqueline McKenzie, a navíc měl údajně problémy se závislostí na heroinu. Zemřel ještě před premiérou svého posledního, a asi nejlepšího filmu.


19.11.1969
Austrálie
19.11.1992
Sydney, New South Wales, Austrálie
Daniel Pollock csfd

Romper StomperDůkazSmrt v BrunswickuBoys in the IslandNirvana Street MurderLover Boy


Aktualizace osobnostního profilu Daniel Pollock: 19.11. 2023 22:22