Ed Bishop (1932 - 2005)


Vlastním jménem George Victor Bishop vystudoval herectví v Bostonu, v druhé polovině 50. let se přestěhoval do Anglie poté, co obdržel stipendium na Akademii dramatických umění v Londýně. kde bude pak bude žít po zbytek svého života. V Anglii, před zahájením kariéry herce, přijal nové jméno Edward. Tam dosáhl velké popularity v televizním seriálu UFO, v hlavní roli, velitele Ed Strakera. Seriál se brzy od vysílání stal kultovním, Producenti Gerry a Sylvia Anderson z navrhovaného pokračování sešli, přišlo ještě populárnější série Space 1999.

Objevil se dvakrát v sáze 007: v 007 - Žiješ jenom dvakrát, v roli obsluhy radaru a 007 - Diamanty jsou věčné v roli jednoduchého inspektora vesmírného výzkumného centra. Jeho poslední role byl ve italské filmu 500! V roli krutého reverenda Jonese. Jeho kariéra byla oceněna britskou akademickou televizní cenou v roce 2006.

Poprvé se oženil v roce 1955, s Američankou Jane Thwaites, se kterou se o pár let později rozvedl. V roce 1962, si vzal Hillary Preen, která mu porodila čtyři děti, Daniel - ten zemřel v mladém věku, byl sražen autem, Georgina, Jessica a Serina. Manželství vydrželo Bishopu do rozvedu v roce 1996 . V roce 2001 se vázal po třetí, manželství s Janou Skinner, které trvalo až do jeho smrti. Byl to pacifista, rozhodně proti invazi do Iráku v roce 2003..Zemřel ve středu 8. června 2005, v důsledku infekce, způsobené terapií pro boj s poruchou krvetvorby, pár dní po smrti Michael Billingtona, hereckého kolegu ze seriálu UFO a jeho velkého kamaráda.


11.6.1932
Brooklyn, New York City, New York, USA
8.6.2005
Londýn, England, Velká Británie
Ed Bishop csfd

500!Tajemná paní PollifaxováAmerican, TheBroken GlassKašpárek zabijákZrozen k jízděV časové tísniTestimonyVerdiktDvě paní GrenvillovéTurnaroundBláznivá apokalypsaThe Fifth MissileGoing for the Gold: The Bill Johnson StoryNeklidní rodáciWynne and PenkovskyPán z BallantraeThe First Olympics: Athens 1896VláknaNutcrackerThe Lonely LadyŠikanaRevenge of the Mysterons from MarsCaptain Scarlet vs. the MysteronsSaturn 3Stříbrný závodník snůS.O.S. TitanicMosazný terčMadame ClaudeUltimátumThe Girls of Slender Means80.000 mil v kosmuSex PlayUFO... annientare S.H.A.D.O. stop. Uccidete Straker...PetsDiamanty jsou věčnéChildren and CarsDoppelgänger2001: Vesmírná odyseaPortrait of a Lady, TheBattle Beneath the EarthŽiješ jenom dvakrátBedfordský incidentYou Must Be Joking!Man in the MiddleMyš na měsíciCool Mikado, TheLolitaMilovník válkyMrtvé probouzetiDemon Headmaster, TheImaginatively Titled Punt & Dennis Show, TheHighlanderMladý Indiana Jones2point4 ChildrenHazardérAfter the WarLes GirlsFrench and Saunders


Aktualizace osobnostního profilu Ed Bishop: 19.11. 2023 14:47