Marion Cotillard 48 let


Marion Cotillard se v Paříži roku 1975 narodila do herecké rodiny. Už odmala ale měla ráda přírodu, a tak se rozhodla jít studovat ekologii. Během studia ale na přání rodičů navštěvovala různé kurzy herectví. Když školu dokončila, vstoupila do organizace Greenpeace. Láska k umění však později stejně zvítězila. Od roku 1994 začala zkoušet štěstí u filmu.

Pro Marion byl zlomový rok 2003. V rodné Francii natočila romantické VADÍ NEVADÍ a třetí TAXI a poté si jí všiml režisér Tim Burton a obsadil ji do své melancholické komedie VELKÁ RYBA. Poprvé si tak zkusila natáčení v americkém stylu. Další zajímavá role čekala opět v její domovině, to když si na ni vzpomněl Jean-Pierre Jeunet a nabídl jí roli vražedkyně v rozmáchlé romanci PŘÍLIŠ DLOUHÉ ZÁSNUBY. Jako múza Russella Crowea se představila v komedii Ridleyho Scotta DOBRÝ ROČNÍK, která se natáčela v okolí Provence. Za životní roli se ovšem považuje její výkon EDITH PIAF ve stejnojmenném filmu. Ten sklidil skvělé ovace na festivalu v Berlíně nebo v Cannes. Marion zde znovu prokázala svůj skvělý pěvecký talent. Po tomto filmu se konečně stala novou velkou hvězdou francouzského filmu.

Pokud zrovna netočí nebo nechrání práva zvířat, tráví ráda čas se svou rodinou v Paříži (má dva mladší bratry, dvojčata Guillauma a Quentina).


30.9.1975
Paříž, Île de France, Francie
Marion Cotillard csfd

Asterix a Obelix: Říše středuLeeLittle Girl BlueVynálezceBratr a sestraAnnetteCharlotteLa Vengeance au triple galopDolittleMilosrdné lži 2Gueule d'angeIsmaelovy přízrakyRock'n RollAssassin’s CreedJe to jen konec světaKameny bolestiSpojenciAvril a podivuhodný světMacbethMalý princDva dny, jedna nocImigrantPokrevní poutoZprávař 2 - Legenda pokračujeNa dřeňTemný rytíř povstalNákazaPůlnoc v PařížiMilosrdné lžiPočátekLe Dernier volNineVeřejní nepřáteléEdith PiafDikkenekDobrý ročníkFair PlayTy a jáKavalkádaMarieModlitba za mrtvéMůj život ve vzduchuVyčerpáníČerná skříňkaNevinnostPříliš dlouhé zásnubyTaxi 3Vadí nevadíVelká rybaSoukromé záležitostiLes Jolies chosesLisaUne Femme piégéeTaxi, taxiDu bleu jusqu'en AmériqueFuriaLa Guerre dans le Haut PaysInterdit de vieillirTaxiChloé


Aktualizace osobnostního profilu Marion Cotillard: 9.10. 2023 09:09