Preity Zinta 49 let


Preity Zinta je jednou z nejznámějších současných bollywodských hereček. K našemu překvapení studovala na katolické škole. A ještě jako větší překvapení je další studium na Bombayské univerzitě v oboru kriminální psychologie. Ovšem nikdy se tomuto oboru nevěnovala. Ihned poté co získala diplom se začla živit jako modelka. Nejprve jako fotomodelka pro časopis Perk, poté se začala objevovat v televizních reklamách, které jí otevřely cestu k filmu.

Její první film DIL SE byl uveden do kin roku 1998. Získala tak svoji první cenu Filmfare Sensational Debut Award. Poté následovaly filmy jako je SOLDIER (1998), CHORI CHORI CHUPKE CHULME nebo DIL CHAHTA HAI (oba 2001) , které jí vyšvihly mezi úspěšné bollywoodské herečky jako je Rani Mukerji, Aishwarya Rai nebo Priyanka Chopra. V roce 2003 natočila po boku Shahrukha Khana a Saif Ali Khana další ze svých úspěšných filmů KAL HO NAA HO, který jí přinesl ocenění za nejlepší herečku roku 2003. Ve stejném roce vznikl také vysoce úspěšný dětský film KOI... MIL GAYA. Můžeme jí znát ale i z několika dalších filmů, např. VEER-ZAARA (2004), SALAAM NAMASTE (2005), KABHI ALVIDA NAA KEHNA (2006). V roce 2004 vystupovala v mezinárodně úspěšné show Temptation a to po boku slavných jmen jako je Shahrukh Khan, Rani Mukherjee, Saif Ali Khan a Priyanka Chopra.

I přes její křehkost se v jejím životě objevilo několik "afér" co do partnerských tak mezilidských vztahů.


31.1.1975
Simla, Indie
Preity Zinta csfd

Bhaiaji SuperhitHappy EndingIshkq in ParisKrrish 3Main Aur Mrs KhannaHeaven on EarthHeroesLáska z nebesJhoom Barabar JhoomOm Shanti OmThe Last LearAlag: He Is Different.... He Is Alone...Jaan - E - Mann: Let's Fall in Love... AgainKrrishNikdy neříkej sbohemKhullam Khulla Pyaar KarenSalaam NamasteCílDil Ne Jise Apna KahaVeer-ZaaraArmaanHero: Love Story of a Spy, TheUž někoho mámZítřek už možná nepřijdeDil Hai TumhaaraChori Chori Chupke ChupkeFarzMé srdce toužíYeh Raaste Hain Pyaar KeHar Dil Jo Pyar Karega...Kya KehnaMise KašmírDillagiPrince No. 1SangharshPremante IderaSoldierZe srdce...Huangovi v AmericeBollywood Queens Vol. 2Sunset BollywoodThe Night ManagerHollywood InsiderKaun Banega Crorepati 2Koffee with KaranJeena Isi Ka Naam HaiKaun Banega Crorepati?


Aktualizace osobnostního profilu Preity Zinta: 6.11. 2023 16:01