Gregg Henry 71 let


Americký herec a hudebník Gregg Lee Henry se narodil 6. května 1952 v Lakewoodu. Studoval herectví na University of Washington v Seattlu. Hned po studiích se přestěhoval do Los Angeles, aby se mohl naplno věnovat herectví a oblíbené muzice. Hrál se svou kapelou a jako elév vystupoval na prknech Old Globe theater v San Diegu než dostal svou první televizní roli Wesleye Jordache, syna Nicka Nolteho, v pokračování seriálu RICH MAN, POOR MAN - BOOK II (1976).

Paralelně s herectvím hrál od počátku intenzivně na klavír, jenž je jeho koníčkem a taktéž věrným společníkem na cestě za hvězdnou kariérou. Začínal hrát po barech a během prvních týdnů v Hollywoodu získal místo hudebního ředitele v divadle. První výplata pochopitelně směrovala do oddělení hudebnin s piány. Postupně se vypracoval na profesionálního hudebníka a skladatele, vydal několik úspěšných alb, často spolupracuje s hercem a hudebníkem Brucem Greenwodem, napsal několik filmových soundtracků.

Nepřehlédnutelný umělec je nejen vzhledem předurčen k postavám padouchů a grázlů, jeho velkou devízou je i chraplavý hluboký hlas. Zvláštním znamením herce je celé jméno složené ze tří křestních jmen. K tomu sám říká, že jsou mu požehnáním, přinášejí štěstí, jsou výjimkou mezi ostatními jmény a znamenají přátelství. Daří se mu i v soukromém životě, se známou divadelní režisérkou a producentkou Lisou James často spolupracuje a jako manželé tvoří stabilní dlouholetý pár, žijí spolu v Los Angeles.


6.5.1952
Lakewood, Colorado, USA
Gregg Henry csfd

Strážci Galaxie: Volume 3Look Into the FireStand!Office UprisingMladí Titáni: Jidášova smlouvaStrážci Galaxie Vol. 2Experiment BelkoJason BourneDvojnásobná vražedkyně Lizzie BordenováStrážci GalaxieKaždým dnemBoj o dědictvíIsolationSuperLet číslo 93Payback: Straight UpSlimákČerná DahliaHon na vrahaObhájce smrtiTichý spojenecSleep Easy, Hutch RimesHříchPřepadení v bouřiFemme FataleTělo na těloVýzvaNoc diamantůSouthlander: Diary of a Desperate MusicianBig Brass Ring, TheOdplataStar Trek IX: VzpouraPřílivová vlnaMatčina spravedlnostTerminalVražda v Las VegasVražedné snyNáhradní ženaPerry Mason: Případ mrtvého guvernéraKdyž láska zabíjíKiss of a KillerNepochybně pravdivá dobrodružství údajné texaské vražedkyněObchod je obchodZločiny z vášně: Oběť láskyKainova výchovaHorečkaNeškodná ležNoční můraPřípad doktorky WillisovéThe Great PretenderDark AvengerFinal Days, TheGifted One, TheI Know My First Name Is StevenA Stoning in Fulham CountyMambaPolice Story: The Watch CommanderBates MotelBanterThe Patriot


Aktualizace osobnostního profilu Gregg Henry: 16.11. 2023 15:46