Judy Greer 48 let


Judy Greer, americká herečka, kterou diváci znají z množství jaksi „nedůležitých“ rolí. S vizáží holky od vedle, vrozeným komediálním talentem a rozpustilostí sobě vlastní často ztvárňuje nejlepší kamarádky áčkových hereček a svými replikami a přítomností často oživuje nejeden film. To, že ji na plátně vídáme především ve vedlejších úlohách se za její kariéru stalo vlastně takovým jejím poznávacím znamením.

Jen tři dny po absolvování školy dostala malinkou roli ve filmu PŘÁTELÉ, kde se potkala s Davidem Schwimmerem. Když letěla na premiéru do Los Angeles, zalíbilo se jí tam natolik, že už se rozhodla zůstat. Záhy nato si zahrála v černé komedii ĎÁBELSKÁ HRA či v úvodní scéně snímku TŘI KRÁLOVÉ s Georgem Clooneym. V roce 2000 se představila coby přehlížená asistentka Erin v romantické komedii Nancy Meyers PO ČEM ŽENY TOUŽÍ. Následovaly SVATBY PODLE MARY či skvělá ADAPTACE, kde si střihla servírku, která se stane objektem neutuchajícího zájmu Charlieho Kaufmana. I když do této doby byla většinou odsouvána na druhou kolej, zájem producentů i režisérů pomalu ale jistě narůstal.

Její tvář je možné zaregistrovat i v televizních seriálech. Hostovala v sitcomu ARRESTED DEVELOPMENT a odskočila si i do show DVA A PŮL CHLAPA. Naposledy se objevila v seriálu CALIFORNICATION s Davidem Duchovnym. V roce 2004 si zahrála v ženské variaci na snímek VELKÝ PŘES NOC TŘICÍTKOU, v níž podrazí svou nejlepší přítelkyni v podání Jennifer Garner či v mysteriózní a atmosférou nabité VESNICI M. Nighta Shyamalana. Typově odlišnou rolí pak byla záporačka v nepříliš povedeném vlkodlačím hororu Wese Cravena PROKLETÍ. Ten samý rok se předvedla ještě v hořkosladké romanci ELIZABETHTOWN, kde ztvárnila sestru Orlanda Blooma. Návratem do „svého“ žánru byla romantická komedie 27 ŠATŮ, kde sekundovala Katherine Heigl coby její kamarádka.

Judy vlastní buldočka Buckleyho, který ji často doprovází na natáčení. Z nadcházejících projektů se brzy objeví například po boku Jennifer Aniston ve snímku TRAVELING. Kvůli tomuto filmu si obarvila vlasy na zrzavo. Přemluvili ji k tomu producenti, prý z důvodu, že by s Jennifer jedna druhou až příliš typově připomínaly.


20.7.1975
Detroit, Michigan, USA
Judy Greer csfd

AporiaEric LarueGringaStrážci Galaxie: Volume 3Hollywoodská StargirlRodina onlineThree MonthsTátův drakAmerika: FilmHalloween zabíjíLady of the ManorDívka z údolíUncle FrankBuffaloedHrátky s ohněmKde se touláš, BernadettoAnt-Man a WaspDůkaz mužeHalloweenLet's Go Luna!: Luna's Christmas Around the WorldPaříž 15:17Případ DeLoreanLemonOur Souls at NightPoprvé na středníPottersvilleVálka o planetu opicWilsonAll We HadOrdinary WorldAnt-ManBabiFresnoJurský světVincentův světZemě zítřkaJamie Marks Is DeadMuži, ženy a dětiÚsvit planety opicCarrieChlap na roztrháníDěti mojeJeff, který žije s mámouKlíčová osobaBarry MundayLáska a jiné závislostiMarmadukPeep WorldPříležitost dělá zlodějeLáska na druhý pohledPast na ženicha27 šatůVisioneersPokerový králThe Go-GetterHledáme YdolTelevizní hrátkyElizabethtownIn Memory of My FatherProkletí


Aktualizace osobnostního profilu Judy Greer: 1.11. 2023 02:04