Tricia O'Neil 79 let


Tricia O'Neil, nar. 11.března 1945 je americká herečka. Narozena v městě Shreveport v Louisianě, O'Neil začala svou kariéru jako modelka a dívka na titulních stránkách časopisů, než se dala na filmovou dráhu.

Mezi další seriály můžem zmínit HART TO HART (ABC,1979), v roli kaskadérky Charlie v epizodě stejného jména v seriálu THE FALL GUY (ABC,1981), REMINGTON STEEL (1982), jako neodbytná reportérka v druhé řadě seriálu RIPTIDE v epizodě Cath The day (NBC,1984), a jako majitelka kočovné show Wild West Rodeo v třetí sezóně seriálu AIRWOLF v epizodě s názvem Annie Oakley (1985).

Ztvárnila poprvé (a dlouho naposled) ženskou kapitánku vesmírné lodi Enterprise NCC-1701-C v seriálu STAR TREK:THE NEXT GENERATION (1987) v epizodě Yesterday's Enterprise. Hostovala též v seriálu STAR TREK: DEEP SPACE NINE jako Cardassianka Korinas v díle Defiant.

V TV filmu BABYLON 5: IN THE BEGGINING, hrála prezidentku Aliance Země (Earth Alliance) v době války Země s Minbari (1988). Taktéž hostovala ve stejnojmenném seriálu BABYLON 5, kde v první sezóně ztvárnila postavu M'oly v epizodě Believers (1994). Z celovečerních filmů stojí za zmínku účinkování ve filmech THE GUMBALL RALLY, PIRANHA II: THE SPAWNING a TITANIC.


11.3.1945
Shreveport, Louisiana, USA
Tricia O'Neil csfd

Genghis Khan: The Story of a LifetimeBabylon 5: Na počátkuGiaTitanicMíra vinyA Woman Scorned: The Betty Broderick StoryTed and VenusBaby MBlacke's MagicJacqueline Susann's Valley of the DollsPiraňa II: Létající zabijáciBrave New WorldThe Kid from Left FieldAre You in the House Alone?Charlie Cobb: Nice Night for a HangingMary Jane Harper Cried Last NightTajný závodLegenda o CharleymJAGBeverly Hills 90210Babylon 5Star Trek: Hluboký vesmír devětStar Trek: Nová generaceJake a TlusťochTo je vražda, napsalaHunterMacGyverA-TeamHardcastle a McCormickThe Fall GuyColumbo


Aktualizace osobnostního profilu Tricia O'Neil: 26.2. 2024 05:54