Tomasz Bagiński 48 let


Tomek Baginski přesněji Tomasz Bagiński se narodil 10. ledna roku 1976 v Białystok, což je největší město v severovýchodním Polsku. Tomasz je mladý, velice talentovaný ilustrátor, animátor a režisér a co víc, je samouk. Tudíž jeho umělecký talent je zakotven hluboko v něm.

V roce 2004 začal Tomasz tvořit druhý krátký animovaný film FALLEN ART. V roce 2005 získává opět ocenění Siggraph a stává se tak jediným umělcem v historii, který získal dvě hlavní ceny. FALLEN ART obdržel mimo ceny na festivalu Siggraph také cenu BAFTA za nejlepší krátký animovaný film.

Poté si dal Tomasz menší pauzu a pracoval např. na filmových sekvencích pro celosvětově známou a chválenou hru ZAKLÍNAČ vytvořenou bodle knihy Andrzeje Sapkowského. V roce 2009 o sobě dává světu opět vědět další krátkým filmem KINEMATOGRAPH, založeném na komiksu od Mateusze Skutnika z alba Revolutions: monochrome.

Vedle vlastních projektů Baginski pracuje na speciálních efektech a animacích pro různé inscenace. Publikoval v mnoha odborných časopisech ze Spojených států, Číny a Japonska. V současné době připravuje realizaci filmu HARDKOR 44. Tak mu popřejme hodně zdaru a doufejme, že se máme na co těšit.


10.1.1976
Białystok, Polsko
Tomasz Bagiński csfd

Saint Seiya: Rytíři zvěrokruhu – PočátekHardkor 44Sedm bran jeruzalémskýchThe Animation ShowLegendy Polskie: JagaLegendy Polskie: Operacja BazyliszekLegendy Polskie: Twardowsky 2.0Legendy Polskie: SmokLegendy Polskie: TwardowskyAmbicjaAnimowana historia PolskiBiegKinematografPadlé uměníKatedrálaDeszczJak vznikal Zaklínač: Třetí řadaJak vznikal Zaklínač: Druhá řadaNerdrotic


Aktualizace osobnostního profilu Tomasz Bagiński: 19.3. 2024 19:01