Jana Viščaková 0 let


Česká herečka Jana Viščaková, provdaná Pátková, se narodila v roce 1956 v Praze. V patnácti letech odjela s rodiči do běloruského Minska, kde začala studovat herectví na Divadelním a filmovém institutu. Po čtyřletém studiu se vrátila do Prahy a dostala angažmá ve Státním divadelním studiu. Pak se stala členkou Činoherního klubu, odkud po roce odešla do Semaforu (Má hlava je včelín, Sladký život blázna Vincka, Smutek bláznivých panen).

Na televizní obrazovce účinkovala hlavně v seriálech: 30 PŘÍPADŮ MAJORA ZEMANA (1974-9), STŘÍBRNÁ PILA (1978), LÉTAJÍCÍ ČESTMÍR (1983) a SLAVNÉ HISTORKY ZBOJNICKÉ (1985).

Plavovlasá herečka s velkýma očima se uplatnila také v dabingu i jako manekýnka, od počátku 90. let se však odmlčela.


24.2.2024
Praha, Československo
Jana Viščaková csfd

Poslední motýlBerenikaDivoká srdceUf - oni jsou tadyRizikové pracovištěČerná punčochaBoj o MoskvuPohádka o MalíčkoviBergman a Bergman, detektivní kancelářProdavač humoruŠéfe, vrať se!...a zase ta Lucie!Anděl s ďáblem v těleJára Cimrman ležící, spícíKatapultBabička se zbláznilaHotel Polan und seine GästeŠílený kankánV podstatě jsme normálníKřehké vztahyPanelstory aneb Jak se rodí sídlištěParagraf 224Brácha za všechny penízeSilnější než strach„Já už budu hodný, dědečku!“Rudý primátorBěž, ať ti neutečeKoncert pre pozostalýchParagrafy na kolechDruhý dechMalé dějiny jedné rodinySlavné historky zbojnickéLétající ČestmírNávštěvníciStříbrná pilaTřicet případů majora ZemanaSmutek bláznivých panen


Aktualizace osobnostního profilu Jana Viščaková: 24.2. 2024 17:38