Irina Radchenko (1921 - 1989)


Irina Ivanovna Radčenková se narodila v srpnu 1921 v Novozybkově v Brjanské oblasti. Rodiče pracovali jako řadoví zaměstnanci. Irina od dětství toužila hrát. A tak již na samém začátku války nastoupila na uměleckou školu VGUK (Всесоюзный государственный институт кинематографии, neboli Celonárodní státní institut kinematografie), kde pracovala pod vedením Borise Bibikova a Olgy Pižovové.

Tím vlastně kariéra Radčenkové u filmu skončila. Dostala sice několik nabídek na zajímavé titulní role, ale žádný snímek se nerealizoval. Radčenková začala mít hluboké deprese a trpěla komplexem méněcennosti. I když se zúčastnila nějakého konkursu, byla si předem jistá, že pro ni nebude úspěšný. Její duševní stav se stále zhoršoval. V roce 1963 u ní byla diagnostikována vážná psychická porucha a Radčenková musela odejít od Mosfilmu.

Od roku 1949 do svého odchodu ze studia se objevila v pouhých 11 epizodních úlohách. Její zdravotní stav se stále zhoršoval a Radčenková musela být hospitalizována v psychiatrické léčebně, kde také 20. prosince 1989 zemřela.


30.8.1921
Novozybkov, Sovětský svaz
20.12.1989
Moskva, Rusko, Sovětský svaz
Irina Radchenko csfd

Divoký pes DingoNalezená stopaSirtn e yergumHvězdaAdmirál NachimovJednou v noci


Aktualizace osobnostního profilu Irina Radchenko: 8.3. 2024 06:06