James Callis 52 let


James Callis se narodil 4.června ve Velké Británii. James se stal známým herecem hlavně díky roli v seríálu BATTLESTAR GALACTICA,ve kterém ztvárnil postavu Dr. Gaius Baltara.

V roce 1996 vystudoval další vysokou školu a tou byla London Academy of Music and Dramatic Art. Ve stejném roce obdržel cenu Jack Tinker Award za nejnadějnějšího nového herce a za ztvárnění divadelní hry Old Wicked Songs (vystupují zde pouze 2 herci). Callis se začal objevovat v různých televizních seriálech v ne moc významných rolích a také moderoval svůj pořad v rádiu. Bavilo ho psaní scénářů a režie. Jeho režijním debutem se stal film BEGINNER'S LUCK,ve kterém se objevili Julie Delpy, Steven Berkoff a Fenella Fielding. Beginner's Luck byl kritiky doslova "sestřelen" avšak v jedné kopii po celé tři týdny běžel v kině v centrálním Londýně. Po té film objel tour po studentských kinech.

Callis dokončil svou první roli v celovečerním filmu v roce 2000 (DENÍK BRIDGET JONESOVÉ, kde si s ním zahrál Hugh Grant a Reneé Zellweger), před tím než hrál v dalších filmech a seriálech si "střihl" další divadelní roli a to v Soho Theatre v prosinci roku 2002.V roce 2003 si zahrál svou nejznámější roli Dr.Gauise Baltara v minisérii BATTLESTAR GALACTICA, ze které se stal regulérní seriál. V roce 2006 vyhrál cenu za nejlepší vedlejší roli na Saturn Award, Peabody Award a také AFI Award.


4.6.1971
Londýn, England, Velká Británie
James Callis csfd

Break EvenKevin Hart's Guide to Black HistoryThe Bay HouseHouse by the LakeOnce Upon a DateBlood MoonDítě Bridget JonesovéThe HollowCesta za snemV zemi Jane Austenové17th PrecinctAméricaMerlin a kniha kouzelReuniting the RubinsBattlestar Galactica: BřitvaNoc s králemBridget Jonesová - S rozumem v koncíchBattlestar GalacticaHelena TrojskáBeginner's LuckDeník Bridget JonesovéViktorie a AlbertIásón a argonautiTisíc a jedna nocČervený Bedrník: Valentine GautierGoing Wrong, TheCastlevania: NokturnoLovci prokletých pokladůStar Trek: PicardCastlevaniaMacGyver12 opic


Aktualizace osobnostního profilu James Callis: 19.11. 2023 14:43