Mildred Harris (1901 - 1944)


Mildred se narodila v městečku Cheyenne v americkém státě Wyoming. Svou kariéru ve filmovém průmyslu začala jako populární dětská herečka. Poprvé se objevila na plátně v roce 1912 – bylo jí tehdy 11 let, v krátkometrážním westernu nazvaném THE POST TELEGRAPHER. Poté následovalo několik dalších filmů, ve kterých se často objevovala s další dětskou hereckou hvězdou Paulem Willisem. V roce 1914 ztvárnila roli Fluff v rodinném fantasy snímku THE MAGIC CLOAK. V roce 1916 ji pak režisér D. W. Grifftih obsadil do role jedné z harémových dívek ve svém dramatu INTOLERANCE.

I přesto ale získala výborné kritiky za svůj herecký výkon ve filmové adaptaci broadwayského muzikálu NO, NO, NANETTE z roku 1930. Ve stejném roce skončilo rozvodem i její druhé manželství s Everettem. O čtyři roky později se jejím třetím a posledním manželem stal William P. Fleckenstein. V roce 1936 ztvárnila temperamentní a ctižádostivou filmovou hvězdičku v krátkometrážní komedii MOVIE MANIACS. Na počátku 40. let se objevila již jen v několika menších rolích jako například v dobrodružném dramatu KARIBŠTÍ PIRÁTI. Její úplně poslední rolí pak byla role v komedii AŤ ŽIJE HRDINA DOBYVATEL z roku 1944. Mildred zemřela v červnu téhož roku v Hollywodu na zápal plic.


29.11.1901
Cheyenne, Wyoming, USA
20.7.1944
Hollywood, Los Angeles, California, USA
Mildred Harris csfd

Ať žije hrdina dobyvatelThe Story of Dr. WassellHoliday InnKaribští pirátiGreat GuyLady TubbsNever Too LateTe quiero con locuraNo, No, NanetteSymfonie srdcíSea FurySide StreetHearts of MenLast Lap, TheMelody of LoveSpeed Classic, TheThe Heart of a Follies GirlThe Power of the PressAdventurous Soul, TheBurning GoldHusband HuntersOne Hour of LoveOut of the PastRose of the BoweryShe's My BabySumuruSwell-Head, TheThe Show GirlWandering GirlsWolves of the AirDangerous TrafficIsle of Retribution, TheSelf Starter, TheThe Cruise of the Jasper BThe Mystery ClubWolf Hunters, TheBeyond the BorderEasy MoneyFlaming LoveMy Neighbor's WifePrivate AffairsSoiledSuper SpeedThe Dressmaker from ParisThe Fighting CubThe Unknown LoverŽelezný mužBy Divine RightIn Fast CompanyOne Law for the WomanStepping LivelyThe Desert HawkThe Shadow of the EastTraffic in HeartsUnmarried WivesThe Daring YearsThe FogFirst Woman, ThePrince There Was, AFool's Paradise


Aktualizace osobnostního profilu Mildred Harris: 30.11. 2023 12:37