Daniel Roesner 40 let


Daniel Roesner je německý herec. V roce 2003 odcestoval studovat herectví do Los Angeles, kde navštěvoval do roku 2004 školu New York Film Academy (NYFA), se kterou natočil několik krátkometrážních filmů (Linus, Crossfire). Poté krátce účinkoval divadlech Court Theatre, Olescar Theatre a v Hollywoodském divadle umění.

V roce 2016 ale dostal asi svou nejpopulárnější roli komisaře Paula Renera v seriálu Kobra 11, odkud ho většina českých i německých diváků zná. V seriálu si ovšem zahrál už dřív jinou postavu v epizodách Turbo & Tacho, Turbo & Tacho se vrací a i v samostatném filmu. V březnu 2019 oznámil, že na konci roku 2019 v seriálu končí a bude se věnovat jiným produkcím.

Daniel Roesner miluje akci, a tak není divu, že mezi jeho největší koníčky patří surfování a jízda na motorce (které mimochodem využívá i ve většině filmů). Poprvé seděl na motorce už v osmi letech a dodnes měl dvě nehody. Kromě „řidičáku“ na motorku má i na auto, traktor a na jízdu s přívěsem. Bydlí na svém hausbótu v Kolíně nad Rýnem a střídavě i v Berlíně, Los Angeles nebo Mnichově. Mluví anglicky a francouzsky.


20.1.1984
Wiesbaden, Hessen, Západní Německo
Daniel Roesner csfd

Leon - Kämpf um deine LiebeRetter der Meere: Tödliche StrandungMeine allerschlimmste FreundinSüßer SeptemberCesta tamTurbo a TachoLáska ze spermabankyPomsta hříšnice205 - Zimmer der AngstHříšniceTichý životLáska za jiných okolnostíO NosáčkoviZtraceni v hlubináchMrakSchwester, Schwester - Hier liegen Sie richtig!Kobra 11Kriminálka BerlínMísto činuPřípad pro dvaHeldtKripo Holstein - Mord und MeerSoko VídeňKriminálka StuttgartRosamunde PilcherWilsbergInga LindströmPoslední poldaSOKO WismarScharfe HundeWilde Wellen – Nichts bleibt verborgen


Aktualizace osobnostního profilu Daniel Roesner: 1.11. 2023 15:42