Hovik Keuchkerian 51 let


Hovik Keuchkerian se narodil v Bejrútu v Libanonu arménskému otci a španělské matce. Vyrostl však v Alpedrete, v obci v Sierra de Madrid, když se jeho rodina rozhodla přestěhovat do Španělska, aby se vyhnula občanské válce ve své zemi, když mu byly pouhé tři roky.

Po uzavření sportovní kariéry v roce 2005 se nadchl pro psaní a v letech 2005 až 2014 vydal čtyři knihy – dvě poezie, jednu povídku a esej. Sbírka jeho básní „Resiliente“ byla i zhudebněna. Jednoho dne ho jeden z jeho přátel pozval, aby během jeho kouzelnické show udělal komické číslo. Tím odstartovala jeho kariéra stand-up komika, která se pro něj stala odrazovým můstkem k herectví.

Přestože s herectvím začal až 38 letech, jeho filmografie je obsáhlá a během krátké doby se Keuchkerianova kariéra stala úspěšnou. Ve Španělsku se stal známým rolemi v seriálech Hispania, la Leyenda a Isabel. V roce 2014 byl nominován na Goyu za nejlepšího nového herce za roli ve filmu Alacrán Enamorado a téhož roku v Justi&Cia ztvárnil hlavního hrdinu filmu, bývalého horníka, který přežil tragickou pracovní nehodu, při které zemřelo sedm jeho kolegů.

Úspěch zažil i na divadelních prknech s dramatickým monologem libanonského spisovatele Wadjiho Mouawada „Un obús en el corazón“. Netrvalo dlouho a prosadil se i na mezinárodní scéně, díky snímku Assassin's Creed, kde propůjčil své rysy templáři Ojedovi. Získal také roli  v seriálu Noční recepční po boku Hugha Laurieho, s Jeanem Renem si zahrál ve filmu 4 latas. Do povědomí diváků z celého světa se dostal hlavně díky seriálu Papírový dům, kde dal pod ikonickou maskou Salvadora Dalího tvář Santiago Lópezovi alias Bogotě.


14.11.1972
Bejrút, Libanon
Hovik Keuchkerian csfd

Un amorAmerikatsiRainbow4 latasEl club de los buenos infielesAssassin’s CreedReevolutionJusti&CiaAlacrán enamoradoLabyrint mysliNekonečněLos días no vividosAntarktidaPapírový dům (Netflix verze)AntidisturbiosMinisterstvo časuPodfu(c)kNoční recepčníEl fin de la comediaIsabelHispania, la leyendaPapírový dům: Z Tokia do BerlínaThalion Ltd.Versión española


Aktualizace osobnostního profilu Hovik Keuchkerian: 2.11. 2023 11:57