Roberto Enríquez 56 let


Roberto Enríquez Asenjo je španělský herec. Narodil se ve městě Arganza, ale mládí strávil ve Valladolidu. Po maturitě na la Escuela de Arte Dramático se přestěhoval do Madridu, kde se začal věnovat naplno herectví.

Roberto Enríquez se však proslavil především díky televizním rolím. Poprvé se objevil v roce 1994 v seriálu Colegio Mayor. Debutoval však filmovým snímkem Pepe Guindo. Dále se objevil například ve filmech Nedočkavý alchymista, Všechny polohy lásky či Bouřlivý vítr. Zahrál si i v několika seriálech, přičemž největší popularitu mu přinesl seriál Vis a Vis, kde si zahrál bachaře Fabia.

V roce 2008 byl nominován na los XVIII premios Unión de Actores za roli v seriálu La señora. V roce 2013 vyhrál na los XXII Premios Unión de Actores cenu za nejlepšího herce za roli v seriálu Hispania, la leyenda.

Roberto žije v Madridu s manželkou, v roce 2012 se jim narodila dvojčata Manuel a Martina.


20.1.1968
Fabero, León, Castilla y León, Španělsko
Roberto Enríquez csfd

Todos los nombres de DiosLa manzana de oroGarantía personalVidas pequeñasGordosNo me pidas que te bese porque te besaréV temnotěBouřlivý vítrKrev BorgiůSrdce v roztouženíVšechny polohy láskyMirada violeta, LaNubes de veranoPrincipio de Arquímedes, ElAunque estés lejosAl alcance de su manoEntre abril y julioNedočkavý alchymistaLa mujer de mi vidaLas razones de mis amigosSé quién eresMarta y alrededoresPepe GuindoSi me las dan me las tomoMontecristoKuchařka z CastamaruBinec, který po tobě zůstáváMoloSecretos de EstadoGigantesTodo por el juegoVis a vis (Antena 3 / Fox verze)Vis a vis (Netflix verze)


Aktualizace osobnostního profilu Roberto Enríquez: 19.11. 2023 15:29