Walter Barnes (1918 - 1998)


Americký herec Walter Lee Barnes se narodil 26. ledna 1918 v Parkersburgu v Západní Virginii. V letech 1948-1951 hrál profesionálně za fotbalový tým Philadelphia Eagles. Později pracoval jako trenér v USA a Kanadě. Popularita fotbalového profesionála mu umožnila několik televizních vystoupení, které položily základní kameny pro jeho kariéru herce. Vedle televizních rolí v seriálech jako RAUCHENDE COLTS (Kouřící kolty) a Mawerick dostal malou roli v klasickém westernu RIO BRAVO.

Koncem 60. let se vrátil zpět do USA, kde se mu podařil rychlý vstup do filmového světa. Objevil se v několika filmech spolu se starým přítelem Johnem Waynem a Clintem Eastwoodem. Oženil se s herečkou Brittou Barnes se kterou měl dvě děti, dceru Danielu Rachele Barnes, která taktéž působila ve filmech jako herečka a syna Michela Barnese. V devadesátých letech se Walter Barnes přestal věnovat filmu a stáhnul se do ústraní. Zemřel 6. ledna 1998 ve Woodland Hills v Kalifornii.


26.1.1918
Parkersburg, West Virginia, USA
6.1.1998
Woodland Hills, California, USA
Walter Barnes csfd

Smokey Bites the DustBronco BillyPowerNikdy neprohrátSky Trap, TheThe Young RunawaysDen zvířatDrak ElliotJiný muž, jiná šanceMackintosh and T.J.The Blue KnightÚtěk na čarodějnou horuGun and the Pulpit, ThePrasečí farmaCahill, U. S. marshalTulák z širých pláníPigsThe Christian Licorice StoreThe Traveling ExecutionerColpo di statoEl magnífico Tony CarreraGiarrettiera ColtIch spreng' euch alle in die LuftRakev plná krveClint el solitarioLiebesnächte in der TaigaMisión en GinebraPiù grande rapina nel west, LaVelká přestřelkaVinnetou a míšenka ApanačiDuell vor SonnenuntergangIl gladiatore che sfidò l'imperoPetrolejový princMezi supyD'Artagnan a tři mušketýřiKapitán SindibádLe signe de ZorroVinnetouVerdi bandiere di Allah, LeIl giustiziere dei mariIl ratto delle sabineIl segreto dello sparviero neroLe avventure di Mary ReadSulejčin pokladPod deseti vlajkamiRobin Hood a pirátiRio BravoWestboundRevolt in the Big HouseOregon PassageSever a JihWalking TallThe Dukes of HazzardKung FuTales of the VikingsCheyenne


Aktualizace osobnostního profilu Walter Barnes: 18.11. 2023 15:14