Sean Biggerstaff 41 let


Sean Biggerstaff se narodil 15. března 1983 ve skotském městě Glasgow. Má mladší sestru Jenny, která se narodila v roce 2001. Jako dítě žil s rodiči v malé oblasti Maryhill nedaleko Glasgow. Navštěvoval školu v Milngavie a v sedmi letech se přidal k Maryhillskému mládežnickému divadlu (Maryhill Youth Theatre), poté odešel ke Skotskému mládežnickému divadlu (Scottish Youth Theatre). Ve svých čtrnácti letech získal první profesionální roli v divadelní hře Macbeth v divadle Tron Theatre. Zde ho viděl hrát Alan Rickman, který byl jeho hereckým výkonem a jeho schopnostmi tak ohromený, že si ho vybral do svého režijního debutu ZIMNÍ HOST, kde si Sean zahrál po boku Emmy Thompson či Alana Rickmana. Ještě před účinkováním v tomto snímku se Sean objevil v televizní minisérii THE CROW ROAD.

Ale Harry Potterem kariéra Seana Biggerstaffa neskončila. Od té doby obsáhnul totiž několik dalších rolí. V roce 2003 nadaboval jednu z postav v animovaném snímku SHADA a v roce 2004 si zahrál postavu Henryho – vévody z Glocesteru v televizní minisérii KAREL II. – MOC A VÁŠEŇ. Objevil se také v roli Matta ve světové premiéře divadelní hry od Sharmana McDonalda (autor hry Zimní host, podle které natočil Alan Rickman stejnojmenný film) s názvem The Girl With Red Hair. V roce 2004 se také objevuje v krátkometrážním snímku CASHBACK, jehož stopáž je jen 18 minut. Tento snímek ale zaznamenal obrovský úspěch, byl nominován na Oscara v kategorii krátkometrážní snímek, a získal ocenění na šesti filmových festivalech, z nichž většina je zaměřena na krátkometrážní snímky. Úspěch tohoto snímku byl tak ohromující, že se jeho autor rozhodl natočit jeho celovečerní verzi, která měla premiéru v roce 2006. Sean si zde zopakoval roli Bena Willise, jenž po rozchodu s dívkou trpí nespavostí, a tak se rozhodne vykonávat noční směny v supermarketu. Sean zde v hlavní roli exceluje a úspěšnost snímku dokazuje i to, že snímek získal ocenění na filmových festivalech v San Sebastianu a v Bermudách. V roce 2007 Sean ztvárňuje postavu Jeremyho Wolfendena v televizním snímku CONSENTING ADULTS. A tato role přináší Seanovi jeho první hereckou cenu. Za tento snímek totiž získal ocenění britské filmové a televizní akademie ve Skotsku (BAFTA Scotland) pro nejlepšího televizního herce za rok 2007. Tento snímek si také odnesl z udělování těchto cen ocenění pro nejlepší drama roku.

V současnosti se Sean věnuje roli ve snímku HIPPIE HIPPIE SHAKE, který se natáčí v Londýně. Sean rovněž účinkuje ve filmech o drogách, alkoholu a kouření, které jsou určeny skotským školám. Všichni jeho fanoušci také s velkým napětím očekávají, zda se jeho postava vrátí alespoň do závěrečného dílu o Harrym Potterovi. V knize se jeho postava vyskytuje a herecké složení pro sedmý díl série nebylo dosud oznámeno, a tak má Sean stále šanci, že si ještě jednou zopakuje roli Olivera Wooda.


15.3.1983
Glasgow, Scotland, Velká Británie
Sean Biggerstaff csfd

Super NovemberWhisky Galore!Mary, Queen of ScotsHarry Potter a Relikvie smrti - část 2Consenting AdultsCashbackDoctor Who: ShadaHarry Potter a Tajemná komnataHarry Potter a Kámen mudrcůZimní hostDobrá znameníGarrowův zákonSlečna MarplováKarel II. - Moc a vášeňCrow Road, TheActionEnoraIn ExtremisX on a MapSelected Shorts #2: European Award WinnersCashback


Aktualizace osobnostního profilu Sean Biggerstaff: 30.10. 2023 13:24