Barbara Brylska 82 let


Barbara Brylská vystudovala herectví na divadelní konzervatoři v Lodži a v roce 1967 absolvovala varšavskou školu divadelního, filmového a televizního umění. Postupem doby se etablovala coby mezinárodně uznávaná herečka, která často s velkým úspěchem hostovala v řadě východoevropských filmových produkcí (Sovětský svaz, NDR, Jugoslávie, Bulharsko a také Československo).

Barbara Brylská dokázala své postavy obdařit klasickou noblesou, elegantní krásou a kultivovaným, civilním projevem. Za výkon v IRONII OSUDU obdržela v SSSR Státní cenu za rok 1977. Ačkoli se herečka netajila svými kritickými postoji k politickým a kulturním praktikám Sovětského svazu, vyvolalo přijetí této ceny v Polsku poměrně kontroverzní reakce. Svému hvězdnému statusu v rusky mluvících zemích Brylská později přičítala dokonce i jisté přehlížení ze strany domácí kinematografické komunity. Ani v současnosti nepřestává filmovat (mj. po desetiletích navázala na svou nejslavnější roli v IRONII OSUDU II Timura Bekmambetova). Byla třikrát vdaná. Dcera Barbara, která se věnovala modelingu, tragicky zahynula při autonehodě ve věku dvaceti let. Syn Ludwig se zabývá ekonomií.


5.6.1941
Skotniki, Lodžské vojvodství, Polsko
Barbara Brylska csfd

Tajemství čtyř princezenMiłość na wybieguIronie osudu IIJasne błękitne oknaStrannoje Roždestvo1-j SkoryjCasus BelliSymfonie tichaDaun HausWirusPolska śmierćWynajmę pokój...Jen strachLepiej być piękną i bogatąAu! Ograblenije pojezdaVera - Der schwere Weg der ErkenntnisČas polnolunijaMisja specjalnaMiędzy ustami a brzegiem pucharuEpisoda v Západním BerlíněKurs na lewoSkalpel, prosímW cieniu nienawiściHotel Polan und seine GästeZávistivecTichý Američan v PrazeKoncert pre pozostalýchIronie osudu aneb Rozhodně správná koupelVisa für OcantrosMěsta a rokyScheidungsprozeßAnatomie láskyOsvobození V - Poslední úderPatrząc pod słońcePygmalion XIIMarie, AnnaOsvobození I - Ohnivá duhaOsvobození II - PrůlomPogoń za AdamemBílí vlciOsvobozeníPan WolodyjowskiZbrodniarz, który ukradł zbrodnięMord am MontagZlato v Black HillsBumerangFaraonPotom nastane tichoPózne popoludnieJejich všední denAdmiralNianiaNa dobre i na złeSamo życie


Aktualizace osobnostního profilu Barbara Brylska: 31.10. 2023 03:14