Zuzana Bydžovská 62 let


"Každý člověk by měl mít pocit, že pro někoho něco znamená. Že má smysl."

Ve filmu debutovala už jako jedenáctiletá v dětském snímku Věry Šimkové-Plívové PŘIJELA K NÁM POUŤ. Brzy se stala jednou z nejobsazovanějších televizních hereček, pamětihodné jsou například inscenace TEN SVETR SI NESVLÍKEJ, JESTLI JEDNOU ODEJDU (v obou hrála dceru Ivy Janžurové) nebo PŘÍPAD PLATFUS, všechny v režii Františka Filipa.

Hrála v seriálech - od ROZPAKŮ KUCHAŘE SVATOPLUKA přes HOTEL HERBICH až po HOSPODU, ve filmech "starých bardů" (HELIMADOE i UČITEL TANCE Jaromila Jireše), ale účinkovala i v debutech: Petra Zelenky (KNOFLÍKÁŘI), Bohdana Slámy (AKÁTY BÍLÉ) či Moniky Elšíkové (ARCHA PRO VOJTU).

V posledních letech se však - s výjimkou Zelenkových PŘÍBĚHŮ OBYČEJNÉHO ŠÍLENSTVÍ a Vorlova GYMPLU - věnuje hlavně TV inscenacím a divadlu. Za matku Petra právě ve snímku GYMPL získala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli.


10.10.1961
Most, Československo
Zuzana Bydžovská csfd

Mlsné medvědí příběhy: Na pól!MstitelČarovný kamínekJan PalachBarbeloBuráceníCelebrity s.r.o.Malý PánSedmero krkavcůAndělé všedního dneKdyby byly rybyVejškaRevivalStín smrtihlavaVe stínuLidicePerfect Days - I ženy mají své dnyMamas & PapasNebe a VincekVenkovský učitelGymplKřišťálek mečVánoční příběhNepovedený kouzelníkPříběhy obyčejného šílenstvíVoděnkaNa psí knížkuArcha pro VojtuKyticeAgátaMilenec lady ChatterleyovéŘecké pašijeAkáty bíléKnoflíkářiMirek n'est pas partiAndělský smíchDen, kdy unesli papežeUčitel tanceHelimadoeS vyloučením veřejnostiBláha a VrchlickáMiláček OrniflePrincezna DušeZvonokosyDokonalý muž, dokonalá žena aneb Návštěva mladé dámySáňkování není povolenoFigurky ze šmantůHonza a tajemná HastroškaMistr Pleticha a pastýř JehňátkoMotovidlaO čem sní mladé dívkySněhová královnaVečeře ve studeném doměO houbovém Kubovi a princi JakuboviPreceptorUtíkejme, už jde!Zikmund řečený Šelma ryšaváBerete se dobrovolně?Jestli jednou odejduPták Žal


Aktualizace osobnostního profilu Zuzana Bydžovská: 5.11. 2023 18:11