Pia Lindström 85 let


Friedel Pia Lindstrom je televizní novinářka, příležitostná herečka a první dítě slavné švédské herečky Ingrid Bergman.

Pia Lindstrom začala svou filmovou a rozhlasovou kariéru jako reportérka pro televizní stanici KGO-TV v San Franciscu. V roce 1971 odešla do newyorské televize WCBS-TV. V letech 1973-1997 byla moderátorkou zpráv  a také divadelní a uměleckou kritičkou pro televizi WNBC-TV v New York City. Účinkovala v několika TV pořadech a filmech převážně italské výroby. Mezi ty významné můžeme zařadit klasické drama ZORBA THE GREEK /1964/, italský krimi horor LA DONNA DEL LAGO /1965/, kde hrála roli Adriany, nebo švédský film RUSAR I HANS FAMN /1996/, kde hrála roli jí dobře známou a to TV reportérky.

Je držitelkou ceny Emmy Award pro vynikající přednes v kategorii zpravodajství a za svou práci v poli TV reportáží byla taktéž oceněna cenou Associated Press Broadcaster's Award.

Pia Lindstrom byla třikrát vdaná a má dva syny Justina a Nicholase Dalyho. V současnosti /2013/ je vdaná za právníka Johna H.Carleye.


20.9.1938
Stockholm, Stockholms län, Švédsko
Pia Lindström csfd

Rusar i hans famnKrálovnyLa donna del lagoManželství po italskuŘek ZorbaCamera ThreeIkonické páry HollywooduIngrid Bergmanová - zpověďCooper and Hemingway: The True GenPaavo, viisi annosta elämääCasablanca: The Children RememberIngrid Bergman RememberedCasablanca 50th Anniversary Special: You Must Remember ThisIntimate PortraitIngridSkavlanThe 34th Annual Primetime Emmy AwardsEntertainment TonightNewsCenter, The


Aktualizace osobnostního profilu Pia Lindström: 20.4. 2024 04:28