Pavel Kikinčuk 64 let


Pavel Kikinčuk se narodil 27.10.1959 v Hradci Králové. Příjmení má po svém dědovi, který pocházel ze zakarpatské Ukrajiny. Je ženatý s Jindřiškou Crhovou, se kterou mají dceru Kamilu.

Jeho první role v ochotnickém divadle byla postava mladého chlapce Amadea ve hře NEAPOL, MĚSTO MILIONŮ. Soubor tehdejšího divadla - Vítězný únor vedl herec Vladimír Kettner. V té době Pavel studoval na gymnásiu, aby se na Kettnerův popud pokusil o divadelní školu. Po absolování brněnské JAMU přišlo několik nabídek na angažmá v divadle. Jako první se ale objevil režisér Oto Ševčík z Plzně. Mimo jiné i přes doporučení pedagogů ze školy zavítal do plzeňského divadla J.K.Tyla, kde přes patnáct let vystupoval v rolích klasických i moderních, v komediích i dramatech. Nejvýraznější role však ztvárnil ve spolupráci s Antonínem Procházkou, kde se objevil téměř ve všech hrách, které Procházka pro plzeňskou činohru napsal. První byla KLÍČE NA NEDĚLI, která sklidila obrovský úspěch. Po roce 2000 hraje v Činoherním divadle v Praze. Stále však pracuje i v Plzni, jeho manželka je totiž principálkou plzeňského šantánového a kabaretniho divadla Pluto.


27.10.1959
Hradec Králové, Československo
Pavel Kikinčuk csfd

Franta mimozemšťanAndílci za školouVšechno budeOstravak OstravskiBabovřesky 3Babovřesky 2BabovřeskyOkresní přebor - Poslední zápas Pepika HnátkaNormalDivnovláskyNejkrásnější hádankaBoží pole  s. r. o.Malé velké gatěSlečna GuruDrátařík a hruška moudrostiDěvčátkoVraždy a něžnostiTanec kolem zlatého vejceByl jednou jeden poldaKonec básníků v ČecháchKrál kolonádFešák HubertO chytrém šachoviSlunce, seno, jahodySazička pro štěstíKameňákManželství po českuPolicie ModravaOrdinace v růžové zahraděKriminálka AndělČeské stoletíEntentýkyŽivot je ples3 plus 1 s Miroslavem DonutilemOkresní přebor


Aktualizace osobnostního profilu Pavel Kikinčuk: 31.10. 2023 11:21