Sarah Miles 82 let


Sarah se narodila na Silvestra - 31. 12. 1941 v Ingatestone v Essexu. Je jedním ze tří dětí inženýra Johna Milese. Nejprve se vzdělávala na dívčí škole Roedean School, pak studovala na jazykové škole Crofton Grange School v New Hampshire. Věnovala se baletu, zároveň pracovala v čínské restauraci, přivydělávala si tak na další studia herectví, což se jí podařilo uskutečnit v letech 1957-1960 na londýnské Royal Academy of Dramatic Art, a po jejím dokončení ji angažoval John Gielgud do Globe Theatre v Londýně, kde se představila v komedii Oslnivá vyhlídka. Následovala komedie Měsíc je modrý, se souborem Worthing Repertory.

Na Oscara byla nominována v roce 1971, za film "Ryanova dcera", v režii D. Leana. Mnohými vášněmi je v dramatu "Lady Carolyne Lamb" postižena její další hrdinka, anglická lady, která svým poměrem k mladému básníkovi Byronovi (hrál ho Richard Chamberlain) vyvolala pohoršení ve své společnosti.

Od roku 1967-1975 byla provdána za dramatika, scenáristu a režiséra Roberta Bolta. Starší bratr Christopher Miles se prosadil jako filmový režisér a producent. U nás je především známá z filmu "Báječní muži na létajících strojích".


31.12.1941
Ingatestone, Essex, England, Velká Británie
Sarah Miles csfd

The Accidental DetectiveI giorni dell'amore e dell'odioJurijDotek rukyFantom v Monte CarluNaděje a slávaOkovy slávyWhite MischiefHaremParní lázněZkouška nevinyWalter and JuneJedVelekněz láskyDlouhý spánekDynastyThe Sailor Who Fell from Grace with the SeaPepita JiménezNadějné vyhlídkyMuž, který miloval Kočičí tanecNámezdní sílaLady Caroline LambRyanova dceraZvětšeninaByla jsem tu šťastnáBáječní muži na létajících strojíchEncrucijada mortalSluhaObdobí zkoušekHercule PoirotSmrt pampeliškámBritish Film ForeverKing's Head: A Maverick in London, TheThe 100 Greatest War FilmsRobert Mitchum: The Reluctant StarFilms of Robert Bolt, TheThe 43rd Annual Academy AwardsThe David Frost Show


Aktualizace osobnostního profilu Sarah Miles: 21.3. 2024 23:06