Mikuláš Křen 51 let


Český herec Mikuláš Křen se narodil 26. září 1972 v Plzni v rodině kameramanů Jessiky Horváthové a Mikuláše Křena. On sám stál poprvé před filmovou kamerou již ve třech letech ve filmu režisérky Věry Plívové-Šimkové, JAK SE TOČÍ ROZMARÝNY (1977). Po maturitě na pražském gymnáziu absolvoval studium jazyků doma, a poté v americkém Ohiu a španělské Grenadě, což mu otevřelo dveře do zahraničních studií, herectví ale nikdy nestudoval.

Herectví není jediné, čemu se Mikuláš věnuje. Pracuje též s kamerou a režíruje krátká audiovizuální díla (promofilmy, videoklipy a reklamy). Sám se objevil v několika reklamních spotech, mj. na Paegas, British Petrol a pivo Heineken. Kromě toho je i manažerem skupiny Ultraphonics. Sympatický herec s uhrančivým pohledem snadno nepodléhá popularitě a díky širokým jazykovým schopnostem bude nadále sázkou na jistotu v budoucích zajímavých projektech českých i světových režisérů.


26.9.1972
Plzeň, Československo
Mikuláš Křen csfd

BuráceníDomácí péčeRezoluce 819L... kot ljubezenPterodaktylO dve slabiky pozaduHitler: Vzestup zlaČeská spojkaČlověk v ZOOSamotářiHaneleKanárekLe sourire du clownTom est tout seulJoint VentureBláznivá láskaJak se točí RozmarýnyHořký světSpecialistéBez hranicClonaPrvní republikaSanitka 2Okresní přeborPřešlapyDobrá čtvrťDunaOne for the RoadNejvětší z PierotůCesta kolem vinicAnatomie českého odpoledneAutobazar Monte KarloCall of the VoidFBakalářiFilm o filmu: HavelFilm o filmu: Domácí péčeAirush expediton 1 aneb neuč vorla lítat!


Aktualizace osobnostního profilu Mikuláš Křen: 31.10. 2023 05:54