Scott Kalvert (1964 - 2014)


Scott Kalvert je americký režisér a rodilý Newyorčan, který se narodil v Brooklynu a vyrůstal v Queensu. Už jako náctiletý experimentoval s výrobou filmů.

Prvním snímkem bylo životopisné, kruté drama RVÁČŮV DENÍK (1995), které vypráví skutečný příběh nadějného basketbalisty a pozdějšího básníka Jima Carrola (Leonardo DiCaprio), který se jen tak poflakuje s partou kamarádů a hraje basketbal, než spadne do tvrdých drog o svém nelehkém životě v závislosti pak dělá zápisky do svého deníku. Film byl kritikou velice dobře přijat a i když nevydělal moc, v podstatě znamenal start kariéry pro DiCapria a Wahlberga.

Už ne tak úspěšný je Kalvertův další film. Akční drama o válce gangů na Brooklynských ulicích s názvem DIVOKÁ KREV (2002).


15.8.1964
New York City, New York, USA
5.3.2014
Woodland Hills, Los Angeles, California, USA
Scott Kalvert csfd

Divoká krevRváčův deníkCyndi Lauper - Twelve Deadly Cyns ...and Then SomeForm... Focus... Fitness, the Marky Mark WorkoutGuns N Roses: Live at the RitzBobby Brown: Feelin' InsideTupac Shakur feat. Snoop Dogg: Wanted Dead or AlivePrince Ital Joe feat. Marky Mark - BabylonPrince Ital Joe feat. Marky Mark - Life in the StreetsDJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince - Boom! Shake the RoomBobby Brown: Good EnoughMarky Mark and the Funky Bunch - You Gotta BelieveMarky Mark and The Funky Bunch - I Need MoneyMarky Mark and The Funky Bunch - WildsideMarky Mark and the Funky Bunch - Good VibrationsBilly Ocean feat. The Fresh Prince: I Sleep Much Better (In Someone Else's Bed)Billy Ocean: Licence to ChillMojo Nixon & Skid Roper - Debbie Gibson Is Pregnant With My Two Headed Love ChildDJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince - A Nightmare On My StreetTaylor Dayne - Tell It to My HeartLost Reality 2: More of the Worst


Aktualizace osobnostního profilu Scott Kalvert: 19.11. 2023 16:25