Gary Daniels 60 let


Gary Edward Daniels se narodil 5.května 1963 v Londýně ve Velké Británii. Když jako malý viděl upoutávku na film s Brucem Lee DRAK PŘICHÁZÍ, rozhodl se, že se začne učit bojovým uměním. Již v 16 letech získal druhý černý pás v taekwondu. Jeho trenérem byl bývalý britský armádní boxerský šampión Mickey Byrne. V Británii se Gary zúčastnil několika soutěží ve full-contactu amatérů, ale protože jeho agresivní bojový styl příliš neseděl tamním rozhodčím, byl dvakrát diskvalifikován. To ho přimělo k tomu, že se v roce 1980 vydal na Floridu, kde mohl lépe rozvinout svou sportovní kariéru. Hned svůj první zápas ve Spojených státech dokázal vyhrát. Poté podstoupil mnoho dalších zápasů a cestoval kvůli nim do Texasu či Kalifornie. Již od roku 1988 se však Gary začal objevovat také ve světě filmu. V roce 1993 definitivně ukončil Gary Daniels profesionální sportovní kariéru (s bilancí 22 výher / 4 porážky) a vydal se na kariéru herce.

Z roku 2008 stojí za zmínku účast v televizním filmu o životě Bruce Lee - THE LEGEND OF BRUCE LEE. V té době však již začal Gary dostávat nabídky na účast v lepších filmech, které by měly jít i do kin. V roce 2010 bychom ho měli vidět v akčním velkofilmu THE EXPENDABLES se Sylvesterem Stallonem, Jetem Li, Jasonem Stathamem a mnoha dalšími hvězdami. Objeví se také v adaptaci PC hry TEKKEN (2010) a v plánu je i Garyho spolupráce na filmu s Jean-Claudem Van Dammem a také s Wesley Snipesem. Jedná se o filmy THE TOWER a GAME OF DEATH (oba 2010).

Gary Daniels má se svou ženou Mericine šest potomků. Ve svém volném čase se nadále věnuje tréninku bojových umění - konkrétně taekwondu, karate, judu, aikidu, muay thai a také kung fu. Tento britský herec tak patří mezi největší mistry bojových umění ve světě filmu, a tak se můžeme jistě těšit na mnoho dalších filmů s tímto hercem.


9.5.1963
Londýn, England, Velká Británie
Gary Daniels csfd

BlackwaterBring Him Back DeadRepeaterThe GardenerHuman FactorThe RogueAstroPomstaRumbleThe Wrong ChildDancin' It's OnLibertyS kůží na trhSbohem, Berlínská zdiZero ToleranceMisfireTekken 2: Kazuya's RevengeA Stranger in ParadiseThe Mark: RedemptionAngelsSanta's Summer HouseThe Encounter: Paradise LostThe MarkJohnny's GonePřinucen k bojiAcross the Line: The Exodus of Charlie WrightDcera jako rukojmíExpendables: PostradatelníLazarus Papers, TheTekkenZpověď zabijákaHraniceImmortally YoursCold EarthLegenda jménem Bruce Lee - Cesta za slávouZabiják bez tvářeVnitřní nepřítelLedová planetaCity of FearKrálovský poselŘez diamantemBlack FridayEpicentrumIdes of MarchNa ostří mečeBez šanceDelta Force One: Ztracená hlídkaMá je mstaPátrací eso 2SpoilerKrvavý měsícPocket NinjasBílý tygrPomsta jestřábaRiotHeatseekerZuřivostÚder pěstíSmrtící terčMěstský lovec


Aktualizace osobnostního profilu Gary Daniels: 7.11. 2023 01:53