Sam Jaffe (1891 - 1984)


Sam Jaffe se narodil 10. března 1891 v New Yorku a před kamerou stanul teprve jako zralý čtyřicátník ve filmu Josefa von Sternberga RUDÁ CAREVNA (The Scarlet Empress - 1934) s Marlene Dietrichovou. Dlouhou dobu předtím působil jako učitel matematiky. V období "mccarthysmu" v padesátých letech se Sam Jaffe dostal na "černou hollywoodskou listinu", nicméně i tehdy byl obsazován do filmů.

Sam Jaffe se dožil vysokého věku a takřka až do své smrti účinkoval ve filmech i v televizi. Zemřel krátce po svých třiadevadesátých narozeninách 24. března 1984 v Beverly Hills.


10.3.1891
New York City, New York, USA
24.3.1984
Beverly Hills, Los Angeles, California, USA
Sam Jaffe csfd

Nothing Lasts ForeverOn the LineGideonův precedensSador, vládce vesmíruGhost StoryEnemiesKouzelná slečna PriceováMooch Goes to HollywoodSam Hill: Who Killed Mr. Foster?Horor v DunwichiQuarantinedThe Old Man Who Cried WolfOstře sledovaná bankaZbraně pro San SebastianPrůvodce ženatého mužeTarzan's Jungle RebellionBen HurThe Barbarian and the GeishaŠpioniDen, kdy se zastavila ZeměI Can Get It for You WholesaleUnder the GunAsfaltová džungleRope of SandThe Accused13 Rue MadeleineDžentlemanská dohodaStage Door CanteenGunga DinZtracený obzorNový životRudá carevnaBuck Rogers in the 25th CenturyKojakColumboQB VIIV ulicích San FranciscaNanny and the ProfessorNight GalleryBatmanBen CaseyThe DefendersThe Robert Herridge TheaterThe Making of 'Lost Horizon'The MoviemakersThe Horror ShowHollywood Without Make-UpThe Tell-Tale HeartBicentennial MinutesThe 45th Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Sam Jaffe: 4.11. 2023 19:39