Wesley Ruggles (1889 - 1972)


Wesley Ruggles, mladší bratr hollywoodského herce Charlese Rugglese, strávil většinu svých mladých let v San Franciscu. Navštěvoval tam univerzitu a poté se v roce 1914 připojil ke Keystone v Hollywoodu jako herec, který pracoval po boku Syda Chaplina. O rok později se přesunul do Essanay a krátce pracoval po boku Charlese Chaplina. Po krátké herecké kariéře v souboru Ch. Chaplina se začal věnovat režii a natočil na 60 filmů. V roce 1917 se věnoval režii u společnosti Vitagraph.

V Paramountu ukázal Wesley svůj vkus pro komedii s filmem I'm No Angel (1933) s Mae West v hlavní roli a třemi vynikajícími rolemi pro Carole Lombard: romantickým dramatem No Man of Her Own (1932), zábavné, elegantně postavené Bolero (1934) a komedie True Confession (1937). Kromě toho se také postaral o typický trhák z 30. let Valiant Is the Word for Carrie (1936).

Na počátku čtyřicátých let však jeho kariéra byla na ústupu. Po krátkodobém působení v Columbii a MGM jako producent/režisér pro okázalý britský muzikál London Town (1946) jeho filmová kariéra skončila. Tento snímek se ukázal být fiaskem velkých rozměrů a způsobil jeho předčasný odchod do důchodu.


11.6.1889
Los Angeles, California, USA
8.1.1972
Santa Monica, California, USA
Wesley Ruggles csfd

Beatrice FairfaxChaplinovy trampotyChaplin obchodním příručímChaplin odhadcem v zastavárněChaplin ve filmovém ateliéruCharlie zlodějemA Submarine PirateCarmenChaplin bankovním sluhouChaplin lodním kuchařemChaplin v kabaretuGussle Rivals JonahGussle Tied to TroubleGussle's Backward WayGussle's Wayward PathHer Painted HeroLover's Lost Control, ALondon TownSee Here, Private HargroveSlightly DangerousNěkde se potkámeYou Belong to MeArizonaToo Many HusbandsInvitation to HappinessSing You SinnersI Met Him in ParisTrue ConfessionValiant Is the Word for CarrieDvacetiletáThe Bride Comes HomeThe Gilded LilyBoleroShoot the WorksCollege HumorI'm No AngelThe Monkey's PawNo Man of Her OwnRoar of the DragonAre These Our Children?CimarronHoneyThe Sea BatCondemned!Port of DreamsSkandálStreet GirlFinders KeepersThe FourflusherBeware of WidowsSilk StockingsA Man of QualityKick-Off, TheBroadway LadyThe Plastic AgeThe Age of InnocenceHeart Raider, TheMr. Billings Spends His DimeSlippy McGeeThe Remittance Woman


Aktualizace osobnostního profilu Wesley Ruggles: 15.4. 2024 20:03