Blanche Baker 67 let


Narodila se jako Blanche Garfein v New Yorku jako dcera herečky Carroll Baker a režiséra Jacka Garfeina. Její otec je český žid, který přežil holocaust, a její matka konvertovala k judaismu. Blanche navštěvovala Univerzitu Wellesley a později začala studovat herectví ve studiu Herberta Berghofa.

Na začátku 80. let se začala věnovat divadlu a objevila se v hlavní roli v divadelní hře Lolita. Hra se stala velmi oblíbenou hlavně u feministek a různých hnutích žen, kteří chtěli, aby vláda udělala něco s pedofilií, což bylo téma, které se hra věnovala. Kritiky byly různorodé, ale většinou Blanche Baker chválili. Navzdory pozitivním recenzím se Blanche nikdy na Brodway nevrátila.

Svůj první filmový debut měla ve filmu The Seduction of Joe Tynan, kde si opět zahrála s herečkou Meryl Streep (poprvé se objevila po jejím boku v mini-seriálu Holocaust). Následovali menší role jako třeba ve filmech Sixteen Candles (1984), Cold Feet (1984) a Taking Chance (2009).

Blanche Baker byla dvakrát vdaná. Poprvé se provdala v roce 1983 za režiséra Bruce Van Dusena. Narodily se jim tři děti - Zane, Dara a Wynn Van Dusenovi. Manželství vydrželo 19 let. V roce 2002 se pár rozvedl a hned rok poté se Blanche provdala za lékaře Marka Magilla, se kterým má syna Jamese. Manželství trvá dodnes.


20.12.1956
New York City, New York, USA
Blanche Baker csfd

Alice Fades AwaySkrytá rodinná tajemstvíCoin HeistSplitting ImageCries of the UnbornChasing YesterdayDeep in the DarknessJersey JusticeLady PeacockThe Coffee ShopWishin' and Hopin'TruthCuriosity Killed the CatGrand Theft, TheLife Zone, TheWhisper Me a LullabyAn Affirmative ActFakeHypothermiaThree Chris'sJackrabbit SkyPoslední cestaThe Girl Next DoorUnderdogsDěsná hlínaSkvělý životPříběh služebniceBlue Jean CopBum RapNobody's ChildŠpinavá dohodaAmbasádaSixteen CandlesCold FeetThe Day the Bubble BurstThe Tragedy of Romeo and JulietThe Awakening of CandraFrancouzské pohledniceMary and Joseph: A Story of FaithSvedení Joea TynanaZákon a pořádek: Zločinné úmyslyClarissa vám to vysvětlíZákon a pořádekDavis RulesThe Trials of Rosie O'NeillV žáru nociSpenser: For HireThe EqualizerHolocaustJack Garfein - z Osvětimi na BroadwayWie The 30th Annual Primetime Emmy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Blanche Baker: 13.4. 2024 02:04