David Novotný 54 let


David se narodil 12. června 1969 v Brandýse nad Labem. Absolvoval herecký obor na Státní konzervatoři v Praze. Již v angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích hrál řadu významných divadelních rolí. Od roku 1998 ho můžeme pravidelně vídat v Praze na prknech Dejvického divadla.

To, že umí nejen v komediích, dokázal v thrillerovém dramatu Roberta Sedláčka PRAVIDLA LŽI , kde vytvořil postavu Karla. Z nejnovějších snímků zapůsobil např. v poetickém příběhu O RODIČÍCH A DĚTECH jakožto syn Josefa Somra.

Krom toho můžeme jeho hlas slyšet i v dabingu ve filmech NEŘÍKEJTE MAMINCE, ŽE PEČOVATELKA ZEMŘELA (1991) či VŠICHNI MOJI BLÍZCÍ (1998).


12.6.1969
Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Československo
David Novotný csfd

AmerikánkaKlíč svatého PetraMlsné medvědí příběhy: Na pól!DimenzeVyšehrad: FylmMyši patří do nebeMlsné medvědí příběhyPřípad mrtvého nebožtíkaTajemství KarmyŠtěstí je krásná věcHurá na pohádkyVlastníciHastrmanMiss HanoiZahradnictví: DezertérZahradnictví: NápadníkZahradnictví: Rodinný přítelKrycí jméno HolecLichožroutiLída BaarováManžel na hodinuŘachandaJan HusDíra u HanušovicHodinový manželListopadRalucaHořící keřKřídla VánocMaria StockOkresní přebor - Poslední zápas Pepika HnátkaJánošík - Pravdivá historieMuži v říjiOcas ještěrkyRytmus v patáchDěti nociKaramazoviNa vlky železaO rodičích a dětechPravidla lžiJasnovidecNon Plus UltrasCesta byla suchá, místy mokráJedna ruka netleskáKožené slunceTmavomodrý světEliška má ráda divočinuKašpárkovy rolničkyVšichni moji blízcíVracenkyCesta na jihozápadNaděje má hluboké dnoHonza a drakHry pro mírně pokročiléDuhová kuličkaKukačkyMísto zločinu České Budějovice


Aktualizace osobnostního profilu David Novotný: 2.11. 2023 06:03