Filip Renč 58 let


U filmu začínal jako dětský herec, po absolvování gymnázia studoval katedru dokumentární tvorby na pražské FAMU. Během studií na sebe upozornil pozoruhodnými dokumenty (mj. hlavní ceny na festivalu světových filmových škol v Mnichově v letech 1987 a 1988 za snímky Zapadákov a Srdíčko) a s velkou odezvou se setkal i jeho celovečerní režijní debut Requiem pro panenku (mj. hlavní cena na festivalu Fórum v Bratislavě, ve své době nejnavštěvovanější český film).

Adaptace úspěšné knihy Michala Viewegha Román pro ženy získala Českého lva 2005 pro divácky nejúspěšnější film roku. Film získal Cenu diváků na festivalu Finále Plzeň 2005, Hlavní cenu za český film na 3. festivalu evropských filmových úsměvů v Mladé Boleslavi, na festivalu Novoměstský hrnec smíchu 2005 Cenu diváků Novoměstský hrnec smíchu, Cenu za mužský herecký výkon pro Marka Vašuta a Cenu za výtvarný počin pro Filipa Renče.


17.8.1965
Praha, Československo
Filip Renč csfd

Zoufalé ženy dělají zoufalé věciLída BaarováSebemilenecHlídač č. 47Na vlastní nebezpečíRomán pro ženyRebelovéPolojasnoVálka barevRequiem pro panenkuĎáblovo rogaloHlava MedúzySanitka 2Vetřelci a lovciČerní anděléPerimetrLucie Bílá Best of VideoLucie Bílá: Láska je LáskaGEN - Galerie elity národaLoď do BombajeSrdíčkoFanstoryZapadákovVe znamení beranaLucie Bílá - Když tančí ďábel s andělemDaniel Landa - ŠmouhaIlona Csáková feat. Bára Basiková & Monika Absolonová: Teď královnou jsem jáIveta Bartošová: Nad jezeremLeona Machálková: Galaxie přáníLucie - PanicLucie: MedvídekLucie Bílá - DalekohledPremier - HrobařRobo Grigorov - Ona je MadonaLucie Bílá - Láska je láskaLucie Bílá - Zahrada rajských potěšeníLucie Bílá - Zahrada rajských potěšení (latinská verze)Lucie Bílá - RequiemMetalinda - Zaľúbená žabaGolemKleopatraNemyslíš - zaplatíš!Hvězdář


Aktualizace osobnostního profilu Filip Renč: 1.11. 2023 19:49