Jakub Burýšek 28 let


Jakub Burýšek se narodil v Čeladné, dětství prožil v Kopřivnici. Jeho děda je kouzelník Jaroslav Tovaryš a malý Jakub tak již od útlého věku získával zkušenosti s veřejným vystupováním: „Byl jsem tehdy ještě úplný cvrček, takže mě děda v rámci svého programu vykouzlil, a pak jsem u maličkého stolečku odehrál svoje desetiminutové číslo. Dělal jsem taková jednoduchá kouzla, která špunt může zvládnout.“ popsal v rozhovoru pro Divadelní noviny.

Za roli Zdeny Koubkové v inscenaci „Transky, body, vteřiny“ (autor Tomáš Dianiška) byl v roce 2019 na Cenách divadelní kritiky nominován na Mužský herecký výkon roku a získal ocenění Talent roku. Za rok 2019 mu bylo uděleno ocenění Herec roku na Cenách Jantar. V roce 2020 získal širší nominaci Cen Thálie za roli Wahna v inscenaci „Dvorní Šašci“.

Krátce se objevil ve filmové pohádce Tři bratři, větší role se mu naskytla ve filmu Vybíjená, kde společně s Michalem Suchánkem ztvárnil postavu Toma. V televizi účinkoval v epizodních rolích v cyklu Rozsudek a v seriálu Strážmistr Topinka.


22.2.1996
Čeladná, Frýdek-Místek, Moravskoslezský kraj, Česko
Jakub Burýšek csfd

TaxikářJan PalachVybíjenáTři bratřiLiga mužské moudrostiSpecialistéStrážmistr TopinkaRozsudekŠpinarkaTransky, body, vteřinySpalovač mrtvolŠkola základ života


Aktualizace osobnostního profilu Jakub Burýšek: 5.11. 2023 19:23