Ivan Vyskočil 77 let


Ivan Vyskočil se narodil 21. května 1946 v Praze. Se sestrou Evou a bratrem Jiřím prožil dětství na Žižkově, kde vystudoval Sladkovského gymnázium. V roce 1968 dokončil studium na DAMU a nastoupil do pražského Činoherního klubu. Od roku 1973 byl členem Divadla Jiřího Wolkera, pak následovalo angažmá v Divadle S.K. Neumanna (nynější Divadlo Pod Palmovkou). V roce 1991 se vydal na dráhu nezávislosti a je na tzv. volné noze. Od roku 2002 je k vidění v několika inscenacích v Divadle Metro.

Některé jeho seriálové role jsou dnes již téměř kultovní. Pochopitelně z pohledu pamětníků. Jmenovitě jde například o postavu Jirky Sikity ze seriálu VELKÉ SEDLO. Příběh je zasazen do prostředí u vodní nádrže a asi moc nepřekvapí, že vzešel z pera Jaroslava Dietla. Další výraznou rolí byl soudruh učitel Janda v dětském fantaskním LÉTAJÍCÍM ČESTMÍROVI. A v neposlední řadě Losna - kdo by neznal Rychlé šípy a televizní zpracování ZÁHADA HLAVOLAMU. Není třeba vyjmenovávat všechny seriály, ve kterých se Ivan mihnul, ale za zmínku jistě ještě stojí alespoň CHLAPCI A CHLAPI. Role kapitána Šišky je jak vystřižená z předrevoluční brožury o socialistické armádě. Ani moderování není Ivanovi cizí, vždyť nějaký čas uváděl soutěžní pořad Risk (později přejmenován na Riskuj!) na TV Nova.

Pokud patříte mezi čtenáře bulvárních plátků tak jistě znáte i soukromý život Ivana Vyskočila, který rozhodně není fádní. Je čtyřikrát rozvedený, má 5 dětí a jedno vnouče. V bulváru se hojně propíraly rozchody s herečkou Ivanou Andrlovou a temperamentní Anife Hassan (Vyskočilovou). V roce 1996 kandidoval v senátních volbách za Demokratickou unii - leč neúspěšně. Je též autorem knížky pod názvem Manželky a jiné lásky. Bydlí v malé vesničce kousek od Prahy.


21.5.1946
Praha, Československo
Ivan Vyskočil csfd

Společně samiTaxikářStáří není pro srabyTajemství pouze služebníLovci a obětiKrásnoBastardi 3Zpráva o putování studentů Petra a JakubaNa hraněGenerál EliášNesmrtelná tetaZámek v ČecháchDva z násPřípad s černým vzaduO Janovi a podivuhodném příteliPopel a hvězdyZabijáciHra o srdcePot, lesk a potleskZnačka: Na dožitíNávratTřetí tátaNepolepšitelný starý mužDevadesát jedna bílých koníDrahá tetičkoMladé vínoMůj obchod se psyPřípad Karoliny TestovéStudentská baladaSvětlo v tmáchVelká filmová loupežO Rozárce a zakletém králiČekání na stříbrné zvonkyNade mnou zeměOdhalení jednoho spiknutíPozor, je ozbrojen!Dialog s doprovodem dělLešanské jesličkyO hodném Fridolínovi a zlé JózeSmrt krále Václava IV.A zlehka zazvoníMrkáček ČikoMá láska s JakubemPoslední propadne pekluSchůzka se stínyTajný úkolVinobraníFénixHodina životaOdstřelCukrová boudaPůl domu bez ženichaBratři KipovéDrsná PlaninaHodinářova svatební cesta korálovým mořemJá nechci být vílaKrejčík z UlmuKufr plný nadějí


Aktualizace osobnostního profilu Ivan Vyskočil: 30.10. 2023 15:51