Jerry Stiller (1927 - 2020)


Narodil se 8. června 1927 v Newyorském Brooklynu jako nejstarší ze čtyř detí Belly a Williama Stillera. Jeho otec, živícího se jako řidič autobusu, byl synem židovských přistěhovalců z Rakouska. Židovské kořeny má i matka Bella, jejíž rodiče do Spojených Států Amerických přicestovali z Ruska. S manželkou Anne Meara se seznámil ještě před dokončením Syracuse University, kde získal titul bakalář.

Jerry se dále objevil v komediích ZOOLANDER nebo TĚSNĚ VEDLE, na kterých spolupracoval se svým synem, úspěšným hollywoodským komediálním hercem a scénaristou Benem Stillerem. Vedle Bena se herectví věnuje i dcera Amy. V roce 2000 byla publikována jeho autobiografická kniha Married To Laughter.


8.6.1927
Brooklyn, New York, USA
11.5.2020
Upper West Side, New York City, New York, USA
Jerry Stiller csfd

Zoolander No. 2Zoolander: Super ModelLetadla 2: Hasiči a záchranářiTak promiň, že žiju!Swinging with the FinkelsLedové sněníHairsprayTěsně vedleLví král 3: Hakuna MatataMiláček třídyZprávař: Příběh Rona BurgundyhoSloužit SářeKoho hledá Kevin?ZoolanderMých pět ženNezávislýŠupákRyba ve vaněSuburbansTajemství AndCamp StoriesNebojácný MontyPánská jízdaSubway Stories: Tales from the UndergroundThe DeliTěžké váhyDobrodružství létající okurkySo You Want to Be an ActorTracey Takes on New YorkHollow Boy, ThePozdrav z cesty do peklaSunset Gang, TheWomen & Men 2: In Love There Are No RulesLittle VegasSweet 15That's AdequateLak na vlasyHorké pronásledováníNadineSeize the DayThe Stiller & Meara ShowMcGuffin, TheTa druháMadame XOrphans, Waifs and WardsThose Lips, Those EyesGood Old DaysNasty HabitsHotel RitzLetiště 1975Memory of Two Mondays, APřepadení vlaku z PelhamuMilenci a další cizinciDobrá manželkaRybičkyStiller & MearaNemocnice MercyDva z Queensu


Aktualizace osobnostního profilu Jerry Stiller: 2.11. 2023 22:17