Katharine Ross 84 let


Katharine Juliet Ross, americká filmová a divadelní herečka, se narodila přímo v Hollywoodu, když byl její otec u námořnictva. Její rodina se později usadila ve Walnut Creek v Kalifornii, východně od San Franciska (v sanfranciském Workshopu také horko-těžko získala svoji prvotní hereckou průpravu). Střední školu absolvovala v Las Lomas.

Jako Etta Place se nám o dva roky později představila po boku Paula Newmana a Roberta Redforda ve slavném westernovém snímku BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID. Kvalita její následující filmografie pak neustále klesá. V 80. letech účinkovala jako Francesca po boku Charltona Hestona v nepříliš kladně přijímaném televizním seriálu COLBYOVÉ.

Od konce 60. let žije v kalifornském Malibu. Je vdaná za herce Sama Elliotta, kterého poznala při natáčení hororu DĚDICTVÍ (1978). Vzali se v roce 1984 a mají jednu dceru - Cleo Rose. Dohromady s manželem si napsali scénář a také ztvárnili hlavní postavy v béčkovém televizním westernu KOVBOJ CONAGHER (1991). Naposledy ji můžeme vidět například jako psychiatričku v DONNIE DARKO (2001), úspěšné mysteriózní sci-fi nadějného režiséra Richarda Kellyho.

Během své filmové kariéry se Rossová sešla na jednom plátně dále s takovými legendami jako byli James Stewart – SHENANDOAH (1965), John Wayne - HELLFIGHTERS (1968) nebo Laurence Olivier – BETSY (1978).


29.1.1940
Hollywood, California, USA
Katharine Ross csfd

AttachmentsHrdina až do konceDon't Let GoDonnie DarkoHome Before DarkA Climate for KillingKovboj ConagherDistribution of LeadTattle: When to Tell on a FriendRed Headed StrangerTexasReel HorrorSecrets of a Mother and DaughterTravis McGeeMarian Rose WhiteNeviditelní jezdciWait Until DarkŠpatné je dobréMurder in TexasRodeo GirlTajemná záře nad PacifikemMurder by Natural CausesBetsyDědictvíPouť zatracenýchTa nejhledanější v MexikuStepfordské paničkyNáhoda a násilíGet to Know Your RabbitThey Only Kill Their MastersFoolsButch Cassidy a Sundance KidWillie BoyBojovníci s peklemAbsolventGamesThe Longest Hundred MilesMister BuddwingThe Singing NunShenandoahAmerický tátaGriffinoviColbyovéAlle origini della mafiaPreview Tonight


Aktualizace osobnostního profilu Katharine Ross: 30.10. 2023 17:00