Phil Davis 70 let


„Nikdy jsem nebyl schopen pořádně mluvit o hraní. Prostě hraju. Je to jako se ptát malíře proč maluje. Prostě maluje..." Philip Davis je anglický herec, scénárista a režisér, účinkující převážně v mnoha filmových a televizních seriálech. Coby scénárista a režisér se zaměřuje především na dramata. Davis je ženatý s herečkou Eve Matheson, s kterou má dceru Amy Elisabeth a syna Huga s bývalou partnerkou.

V roce 2004 vyhrál cenu SDFCS Award pro nejlepšího herce ve vedlejší roli za krimi drama VERA DRAKE /2004/. Za stejný film pak vyhrává cenu British Independent Film Award /2004/ pro nejlepšího herce, cenu ALFS Award /2005/ pro nejlepšího herce ve vedlejší roli za rok 2005 a nominaci získal na BAFTA Awards a Chlotrudis Awards. Na festivalu San Diego Film Critics Society Awards byl nominován spolu s hereckým štábem filmu ANOTHER YEAR /2010/ na cenu SDFCS Award a v roce 2012 dostal nominaci na cenu Golden Nymph na Monte-Carlo TV Festival pro mimořádný herecký výkon v drama seriálu WHITECHAPEL /2009-současnost 2014/. U přátel má přezdívku Pip Davis.


30.7.1953
Grays, Essex, England, Velká Británie
Phil Davis csfd

Rise of the Footsoldier: VengeanceDeusDoupě rváčůBrightonDial M for MiddlesbroughVinylová láskaWe Can Be HeroesZlaté časyAge of KillDoughPan HolmesThe RapturePetermanJeště, že tě mámBorrowed TimeFast GirlsJako horký bramborOutside BetDalší rokJust for the RecordSherlock - Unaired PilotThe Big I AmČerný chlapecKis VukAll About MeKasandřin senSecret LifeBeau Brummell – okouzlující mužZápisky o skandáluDvacet tisíc ulic pod nebemFootprints in the SnowJaký otec takový synJack Brown and the Curse of the CrownRukojmí ve zkumavceVera Drake - Žena dvou tváříWall of SilenceReady When You Are Mr. McGillBezpečný důmFields of GoldNicholas NicklebyTranceBirths, Marriages and DeathsThe Adventures of Young Indiana Jones: Espionage EscapadesStill Crazy - Pořád naplnoFotograf mrtvých dušíPartaS dívkami je to jinéTajnosti a lžiČas zločinuInkognitoModrý ledVetřelec ³Kvílení vlkodlaků VFirmaVelká očekáváníDead LuckyComradesDoktor a ďáblovéUnderworld


Aktualizace osobnostního profilu Phil Davis: 30.10. 2023 19:08