Gil Perkins (1907 - 1999)


Gilbert Vincent Perkins se jako teenager věnoval převážně sportu. Jako mladý utekl z domova, jelikož jeho přísný otec nepodporoval jeho sen stát se hercem, ale chtěl z něho mít sportovce. Gil se přidal k posádce norské nákladní lodi, která ho odvezla do Ameriky.

Z Gila se stal občasný kaskadér za herce Williama Boyda. Dělal kaskaderské kousky za Bruce Cabota ve filmu King Kong (1933) nebo za Spencera Tracyho ve filmu Dr. Jekyll a pan Hyde (1931). Za svojí dlouhou kariéru si zahrál v několika filmech buď jako herec nebo jako kaskadér. Občas dělal i speciální efekty pro akční filmy. Objevil se třeba ve filmu Demetrius a gladiátoři (1954), kde si zahrál hlavní roli Gladiátora nebo v roce 1958 v hororovém snímku Teenage Monster.

V 60. letech se stal spoluzakladatelem Stuntmen's Association of Motion Pictures. V roce 1972 ohlásil odchod do důchodu, i když poté ještě několikrát na filmech pracoval.

Gil Perkins zemřel ve svých 91 letech v Los Angeles.


24.8.1907
Melbourne, Victoria, Austrálie
28.3.1999
Woodland Hills, Los Angeles, California, USA
Gil Perkins csfd

Zuřící býkZajatec na ZenděSherlock Holmes v New YorkuKráčející skálaCo dál, doktore?Ztracený letBatmanBlack Dragon of ManzanarSombra, the Spider WomanStrážní loď Sand PebblesNejvětší příběh všech dobSlavní jezdciVelké závodyČtyři z TexasuExperiment in TerrorJak byl dobyt ZápadJako zabít ptáčkaKid GalahadOkamžik rozhodnutíPortrait of a MobsterValley of the DragonsAlamoGuns of the TimberlandSpartakusTarzan and the TrappersGunmen from LaredoThe Beat GenerationHigh School Confidential!PirátViolent RoadBaby Face NelsonCalypso Heat WaveShoot-Out at Medicine BendTeenage ThunderBundle of JoyCome Next SpringI Died a Thousand TimesNa východ od rájePronásledování na mořiThe Phenix City StoryCharge of the LancersDemetrius a gladiátořiThe Big ChaseCity of Bad MenCode TwoI, the JuryPrivate EyesThe ClownBrave WarriorFearless FaganGobs and GalsHans Christian AndersenPlymouth AdventureThe Member of the WeddingThe Steel FistChicago CallingDouble DynamiteHis Kind of WomanLiška pouštěShow Boat


Aktualizace osobnostního profilu Gil Perkins: 11.11. 2023 16:18