Josef Laufer 84 let


Josef Laufer se narodil v roce 1939, ve Francii, v Sables d´Ollone, okres La Rochelle. Je synem lékaře Maxima Laufra. Ten v roce 1936 nastoupil jako dobrovolník v občanské válce ve Španělsku. Oženil se se zdravotní sestřičkou Edelmirou Perez de Montaněz. Po celou dobu druhé světové války pracoval Maxim Laufer jako lékař ve službách RAF. V roce 1940 se Josefovi narodil bratr Allan. Josef část svého dětství prožil v Anglii. V roce 1947 se Maxim rozhodl vrátit zpět do rodné vlasti. Domov zde už nenašel, protože celá jeho rodina byla nacisty povražděna. Měla židovské předky.

Během studia na DAMU založil divadelni pantomimický soubor RADAR. Ve stejné době vyučoval obor pantomimy na taneční konzervatoři v Praze. Několik měsíců pobýval na Kubě jako tlumočník španělštiny. Natáčel filmy a různé hudební pořady, tak začala jeho kariéra zpěváka a baviče (divadlo SEMAFOR). Hostoval v Národním Divadle. Jako host vystupoval v muzikálu Gentlemani. Absolvoval v roce 1965. Dále pracoval v oblasti zábavy. Koncem šedesátých let natáčel pro zahraniční gramofonové společnosti a objevil se ve velkých zábavných pořadech.

V roce 1968 jeho mladší bratr Allan emigroval. Rok na to se Josef oženil s kostýmní výtvarnicí Irenou Greifovou a v témže roce se jim narodila dcera Ester. Ester pracuje jako humanitární pracovnice v oblasti lidských práv doma i v zahraničí. Natočil desítky titulů, nejčastěji s vlastním textem v různých jazycích. Vystupoval se skupinou Golem i mnoha dalšími orchestry. Hrál v muzikálech Pokrevní bratři, Hamlet, Gallieo, Jekyll a Hyde. Vystupuje doma i v zahraničí.

V zahraničí pracoval jako televizní režisér. Se sólisty státní opery režíroval v původním jazyce opery, např. Noc s Mozartem, Don Giovanni a One woman show Terezy Duchkové. V posledních letech se Josef Laufer objevil v Troškových KAMEŇÁCÍCH, kde hrál postavu Leo Kohna. Jeho nepostradatelnou rekvizitou je doutník. Doutníky miluje.


11.8.1939
Sables d'Ollone, Bretaň, Francie
Josef Laufer csfd

Muzikál aneb Cesty ke štěstíKameňák 4Kameňák 3Kameňák 2KameňákZvon LukášNebezpečná kořistTajomstvo šťastiaJak zabít McCarthyhoTři Alberti a slečna MatyldaBláznivá láskaPoslední motýlKüldetés EvianbaExkluzivní modifikaceLovec senzacíPoslední kapitulaceZuřivý reportérCesta za hvězdným prachemDráždění svižníkaPanna a netvorDen pro mou láskuOperace DaybreakPáni kluciNoc na KarlštejněSlečna ze spořitelnyToulavý EngelbertZvony pana MlácenaZnojemský senPetrolejové lampyKomediantská historiePředmětyNiet inej cestyJak se krade miliónRevue pre jeden a pol orchestraŠkola hříšníkůMáte rádi Mozarta?Starci na chmeluStrakatí anděléOhnivý kuřeVyprávějBubu a FilipHříchy pro diváky detektivekCirkus HumbertoPřejděte na druhou stranuTržište senzacíInženýrská odyseaDer Knabe mit den 13 VäternPíseň pro Rudolfa III.Kostýmy: Irena Greifová


Aktualizace osobnostního profilu Josef Laufer: 18.3. 2024 06:25