Jan Kraus 70 let


Herec, moderátor, publicista, režisér, dramatik a podnikatel. Tím vším je Jan Kraus. Narodil se v Praze. Jeho otec - novinář a spisovatel Ota Kraus byl za druhé světové války vězněn v Osvětimi. Jan má ještě čtyři sourozence. Nejstarší bratr Ivan se stejně jako on věnuje herectví a dnes žije střídavě v Praze a Paříži.

Po absolvování gymnázia pokračoval v herecké kariéře. Ačkoli se objevil ve spoustě úspěšných projektech a spolupracoval s významnými českými režiséry, nadále dostával většinou jen malé, avšak nezapomenutelné role. Převážně v pohádkách a komediích.

Za zmínku stojí třeba postava darebáka Miky Rouska v DÍVCE NA KOŠTĚTI, princ Jiří z pohádky JAK SE BUDÍ PRINCEZNY, nebo vojín Voňavka v ČERNÝCH BARONECH.

V roce 2002 dostal velký prostor ve snímku Andrei Sedláčkové MUSÍM TĚ SVÉST, kde ztělesnil sobeckého svůdce žen Otu Nýdrleho a zahrál si tu po boku své životní partnerky Ivany Chýlkové.


15.8.1953
Praha, Československo
Jan Kraus csfd

WilsonovVejška3 sezóny v pekleGymplLáska In MemoriamSkřítekMazaný FilipMusím tě svéstWaterloo po českuKrálovský slibMach, Šebestová a kouzelné sluchátkoDopisy v krajkáchKrajinkaŘád saténových mašlíHanelePraha očima...Rosa alchemicaTrioJeště větší blbec, než jsme doufaliLekce FaustMistr KampanusČerní baroniPrincezna Fantaghiro: Jeskyně Zlaté růžeCesta na jihozápadChlapská čestKainovo znameníPříběh '88Útěk ze seriáluPan TauCopak je to za vojáka...MágOutsiderProč?Vicherák - bouřlivá horaCena meduMladé vínoSmích se lepí na patyDomek u lesaJá nejsem jáKvílení vlkodlaků IIČarovné dědictvíLupa je tlustý skloRumburakZaspala nevěstaÚnos MoravankyEvžen mezi námiHodina životaKaňka do pohádkyKřtinyLáska na druhý pohledNoční jezdciZralé vínoCo je doma, to se počítá, pánové...Hra o královnuKrakonoš a lyžníciSvítalo celou nocDrsná PlaninaJak se naučit švédskyPoprask na silnici E 4


Aktualizace osobnostního profilu Jan Kraus: 9.11. 2023 23:09