Margherita Buy 62 let


Margherita Buy je italská herečka narozená 15. ledna 1962 v Římě. Příjmení Buy pochází z Francie. Dědeček jejího dědečka byl lékařem a ještě pamatoval Napoleonovu armádu. Její dědeček byl také v armádě. Vystudoval vojenskou akademii a byl plukovník pěchoty. Přestěhoval se do Toskánska následně do Benátek. I rodina její matky pocházela z Toskánska.

Margherita po dokončení střední školy nastoupila na Akademii dramatického umění (Accademia Nazionale d'Arte Drammatica Silvio D'Amico), kterou úspěšně vystudovala. Zde se také setkala se svým budoucím manželem, hercem a režisérem Sergio Rubinim. K filmu se dostává Margherita roku 1988 po několikaleté zkušenosti z divadelních prken a z televize. Její televizní počátky jsou roku 1983 ve filmu FLIPPER v roli Anniny.

Ve filmu debutuje roku 1986 ve snímku LA SECONDA NOTE jako Lea. DOMANI ACCADRA (1988) je film ve kterém si zahrála Veru a hlavně se mohla setkat s Ciccio Ingrassiou. Snímek LA SETTIMANA DELLA SFINGE (1990) a její role Glorie se staly startovním metou k dobývání ocenění. Za tuto roli obdržela na filmovém festivalu v San Sebastiánu „Silver Seashell“, cenu pro nejlepší herečku. Roku 1990 také hraje po boku svého manžela Sergia Rubiniho (svatba se konala v tomto roce) jako Flavia ve filmu LA STACIONE. Pro Sergia to byl také režisérský debut. I když se Margherita a Sergio rozvedli, zůstávají stále v kamarádském vztahu a Rubini je jedním z hlavních „spolupracovníků“ Margherity. Ta také často natáčela s Giuseppem Piccionim či Cristinou Comencini. S bývalým manželem Rubinim má za sebou opravdu mnoho snímků a tak jen pro příklad COMMEDIASEXI (2006) či ČERNÁ OVCE (L´ UOMO NERO) – 2009.

Roku 1994 hrála Margherita v oceňovaném francouzském snímku NEJMILEJŠÍ SYN. Roku 1995 hrála hlavní roli Claudii Bertelli v komedii Maria Monicelliho o rebelce a svobodné matce Claudii ve filmu FACCIAMO PARADISO. Snímek je portrét italské společnosti po druhé světové válce s vývojem až do současnosti. S režisérem Carlo Verdonem natočila úspěšné komedie BLÁZNIVÁ LÁSKA (1992) a MŮŽEMĚ SNAD ZA TO ? (2003). S krásnou hudbou Moricconeho přišlo v roce 2006 Tornatoreho drama NEZNÁMÁ (LA SCONOSCIUTA), kde hrála Margherita právničku. Film obdržel 17 různých cen a dalších 17 nominací. V roce 2002 ve filmu IL PIU BEL GIORNO DELLA MIA VITA (NEJLEPŠÍ DEN MÉHO ŽIVOTA), hrála roli osamělé ženy, která začala „telefonní“ vztah s mužem, který volal na její číslo náhodou.


15.1.1962
Řím, Lazio, Itálie
Margherita Buy csfd

Amleto è mio fratelloIl primo giorno della mia vitaIl sol dell'avvenireVolareEsterno notteTell It Like a Woman7 žen a jedna záhadaIl silenzio grandeTre pianiTutti per 1 - 1 per tuttiIo c'èMoschettieri del re: La Penultima MissionePiccoli Crimini ConiugaliAlex a spol: Jak dospět navzdory rodičůmLa vita possibileNemiche per la pelleTyhle dnyHořící láskaIo e leiMia madreLa gente che sta beneCestuji samaMi rifaccio vivoCom'è bello far l'amoreIl rosso e il bluLa scoperta dell'albaNádherná přítomnostMáme papeže!Genitori & figli:) - Agitare bene prima dell'usoHappy FamilySvatby a jiné pohromyDue partiteLo Spazio biancoČerná ovceMagická dobrodružství PinocchiaSaturno controZamračené dnyCommediasexiKajmanNeznámáI Giorni dell'abbandonoManuale d'amoreMaigret: L'ombra cineseMaigret: La trappolaNávrat láskyCaterina ve velkoměstěIl siero della vanitàMůžeme snad za to?Il più bel giorno della mia vitaIncompresoFalešné vztahyL'ombra del giganteProti větruTutto l'amore che c'èFuori dal mondoSladké nicneděláníTestimone a rischioCuori al verdeIl cielo è sempre più bluVa ou ton coeur te porte


Aktualizace osobnostního profilu Margherita Buy: 2.11. 2023 06:45