Sabrina Ferilli 59 let


Italská herečka Sabrina Ferilli spatřila poprvé světlo světa v italském Římě 28. června 1964. Sabrina je dcerou bývalého mluvčího italské komunistické strany. Matka byla ženou v domácnosti. Sabrina debutovala televizním filmem PORTAMI LA LUNA (1986). Na filmové scéně začíná v nepříliš úspěšných komediích typu RIMINI RIMINI (1987) či o rok později LIŠÁK (v obou těchto komediích se objevil slavný italský komik Paolo Villaggio). V roce 1988 si zahrála roli Edny v i u nás vysílaném seriálu VALENTINA.

Rok 1996 velmi přispěl Sabrině na statutu sexy-hvězdy při ceremoniáři mezinárodně uznávaného festivalu Sanremo Song. V roce 1999 nafotila svůdný kalendář pro italský časopis Max. Úspěch zažívá i v reklamě, kde například dělala kampaň na slavnou značku Spaghetti. Dnes se pravidelně objevuje v mnoha časopisech a je „běžným“ artiklem všech novinových stánků. I proto je velice známou a populární osobností a průzkum veřejného mínění (ve kterém byli italští muži ve věku 15-34 let) zaměřený na slavné italské ženy, prokázal, že Sabrina Ferilli je nejmilovanější Italkou. Některými kritiky je dnes nazývána Sophií Loren své doby.

Sabrina Ferilli se objevila i v několika muzikálech ALLELUJA BRAVE GENTE (v letech 1994-95), UN PAIO D´ALI (1996-97) a RUGANTINO (1998-99). Roku 1995 obdržela za roli Mirelly Stříbrnou stuhu jako vítězka kategorie nejlepší herečka v hlavní roli a to ve filmu LA BELLA VITA (1994). Stříbrná stuha je udělována každoročně Italským národním svazem filmových novinářů. Tato role Mirelly jí přináší i ocenění "Ciak d'oro". Rok 1997 znamenal další nominaci na cenu italských novinářů a to díky snímku FERIE D´AGOSTO (1996). Opakovaný úspěch a Stříbrná stuha přicházejí roku 2008, tentokrát za nejlepší herečku ve vedlejší roli „Daniely“, ve snímku TUTTA LA VITA DAVANTI. Díky této roli navíc získala i italský Zlatý glóbus ( 2008 – nejlepší herečka ). Oba snímky za které obdržela Stříbrnou stuhu jí vynesly i nominace na Award David di Donatello.

Dnes již bývalým manželem (rozvod roku 2005) Sabriny byl právník Andrea Perone. Sabrina žije se svými dvěma mazlíčky, kocourem Romolo a malým psem jménem Nina. Sabrina má ráda své soukromí a velice nerada mluví o svých milostných vztazích. Je velkým fanouškem fotbalového klubu AS Řím a členkou jeho klubu.


28.6.1964
Řím, Lazio, Itálie
Sabrina Ferilli csfd

Il sesso degli angeliRicchi di fantasiaMísto splněných přáníOmicidio all'ItalianaForever YoungIo e leiVelká nádheraAni s tebou, ani bez tebeVacanze di Natale a CortinaCaldo criminaleNatale a Beverly HillsNovodobá strašidlaCelý život před sebouDva lumpové a jeden malý navícEccezzziunale... veramente: capitolo secondo... meNatale a New YorkProvinciale, LaAngelaRivoglio i miei figliŽivoty svatýchAcqua... il fuoco, L'Cuore di donnaLe ali della vita 2Vysněná zeměA ruota liberaGiraffe, LeNa křídlech životaAlleluia, alleluia... correva l'anno 999I fobiciIl signor QuindicipalleLeo e BeoTy se směješIl padre di mia figliaOranges amèresFerie d'agostoRitorno a casa GoriVite strozzateOsudová záležitostAnche i commercialisti hanno un'animaIl giudice ragazzinoLa bella vitaVandaluciaDonne in un giorno di festaManiakův deníkUna storia italianaDonne sottotettoLia, rispondiNaufraghi sotto costaVietato ai minoriAmericano rossoGiorno di festa, UnIsola dei misteri, L'Piccoli omicidi senza paroleStrada di Ball, LaNoční klubChvíle láskyGhosthouse IILišákRimini, Rimini - po roceI picari


Aktualizace osobnostního profilu Sabrina Ferilli: 30.10. 2023 16:11