Carolyn Jones (1930 - 1983)


Americká herečka Carolyn Jones (křestní jméno dostala podle americké herečky Carole Lombard), celým jménem Carolyn Sue Jones se narodila 28. dubna 1930 (několik zdrojů uvádí rok 1929 a 1933, ale na rodném listu, úmrtním listu a náhrobku je uveden správný rok 1930). Hrdě se hlásila k indiánským kořenům, v žilách jí kolovala indiánská krev kmene Komančů. V roce 1947 odjela do Kalifornie, kde se přihlásila do hereckého kursu v Pasadena Playhouse, který absolvoval mimo jiné například Gene Hackman, Dustin Hoffman, Charles Bronson a mnoho dalších hvězd filmového plátna.

Carolyn Jones byla třikrát vdaná. Její první manžel byl tehdy začínající, ctižádostivý filmový producent Aaron Spelling. Vzali se v roce 1953, ale manželství skončilo rozvodem v roce 1964. Podruhé se provdala v roce 1968 za svého hlasového poradce Herberta S. Greena, ale ani toto manželství nevydrželo. Skončilo rozvodem v roce 1977. Jejím třetím manželem byl její dlouholetý přítel Peter Bailey-Britton, kterého si vzala v roce 1982, když už věděla, že umírá na rakovinu. Zemřela následující rok 3. srpna 1983 ve věku 53 let. Pohřbená je na hřbitově Melrose Abbey Memorial Park v Anaheimu vedle své matky.


28.4.1930
Amarillo, Texas, USA
3.8.1983
West Hollywood, California, USA
Carolyn Jones csfd

Midnight LaceThe Dream MerchantsGood Luck, Miss WyckoffHalloween with the New Addams FamilyLittle Ladies of the NightSežráni zaživaColor Me DeadDance of Death, TheHeaven with a GunA Ticklish AffairJak byl dobyt ZápadSail a Crooked ShipLedový palácCareerDíra v hlavěPoslední vlak z Gun HilluThe Man in the NetKing CreoleMarjorie MorningstarBaby Face NelsonJohnny TroubleThe Bachelor PartyInvaze lupičů tělMuž, který věděl příliš mnohoThe Opposite SexNěžná pastSlaměný vdovecDesiréeMake Haste to LiveShield for MurderThe Saracen BladeThree Hours to KillDům voskových figurínGeraldineOff LimitsVelký zátahVálka světůRoad to BaliThe Turning PointCapitolFrench Atlantic Affair, TheKořenyWonder WomanNová dobrodružství Scooby-DooThe VirginianThe Mod SquadBatmanThe Woody Woodbury Show


Aktualizace osobnostního profilu Carolyn Jones: 10.11. 2023 23:58