Linnea Quigley 65 let


Jedna z nejadorovanějších béčkových hvězdiček a queens of scream, roztomilý blonďatý diblík Linnea Quigley, zahájila svou kariéru v polovině 70. let v produkcích proslulých béčkařů Rogera Cormana a Charlese Banda. O deset let a pár druhořadých a třetiřadých hororů (GRADUATION DAY, SILENT NIGHT DEADLY NIGHT) a komedií později, se na Linneu usmálo štěstí v podobě role punkerky Trash, předvádějící v kultovní hororové komedii NÁVRAT OŽIVLÝCH MRTVOL striptýz na náhrobním kameni, která jí dopomohla ke korunce královny béček. Tuto roli jí zajistila její ochota se svléknout před kamerou, které u ní režiséři často a hojně využívají a pro kterou je Linnea dobře známa.

Kromě účinkování ve filmech (má jich za sebou víc než 70) také pravidelně vystupuje na nejrůznějších hororových conech a napsala už dvě knihy o své kariéře béčkové herečky, "Bio & Chainsaw" (1992) a "I'm Screaming as Fast as I Can" (1995). Linnea miluje zvířata, obklopuje se hromadou mazlíčků a podílela se a podílí na kampaních PETA, organizace na ochranu práv zvířat. Jen pro zajímavost, poté co si v druhé polovině 80. let zahrála policistku v komedii VICE ACADEMY a jejím pokračování, zkusila se přihlásit k policii a ačkoli uspěla u testů, zvítězilo u ní herectví. Několikrát se objevila v Playboyi a nesčetněkrát ve Fangorii.


27.5.1958
Davenport, Iowa, USA
Linnea Quigley csfd

The Witches of the SandsMovie Theater MassacrePrends ta bible et tire-toiAppetite for SinJasperTerror Toons 4The Barn Part IIThrust!Buzz CutDeath BreedIncisionNinja z New YorkuSymbolicus Vol 1Triassic HuntCamp TwilightDeath CareDeath Drop GorgeousThe Good Things Devils DoThe Last ThanksgivingCool As Hell 2KlaunádoNécrologiesThe Best Laid PlansWhat Would Linnea Do?Death Heads: Brain DrainBonehill RoadGrindhouse NightmaresHooker with a HacksawCrazy Fat EthelHuntersThe BarnThe Everglades KillingsBlood Story, ACabaret DiaboliqueTerror Toons 33 Scream QueensBigfoot vs. D.B. CooperDemonicaDisciplesEvil DarkThe Unquenchable Thirst for Beau NerjooseTrophy HeadsVirginia ObscuraBlood RiverMiss StrangeloveTrouble with Barry, The1313: Cougar CultCaesar and Otto's Deadly ChristmasGirls Gone DeadGrindHouse 2woVoices from Beyond, TheWhere the Dead Go to DieBloodstruckPost Mortem, America 2021StripperlandCollapseDead EndIt Came from TrafalgarLa Femme VampirNight of the Demons


Aktualizace osobnostního profilu Linnea Quigley: 11.11. 2023 20:21