Joe Cross 57 let


Joe Cross je australský podnikatel, autor, filmař a obhájce rostlinné stravy, který propaguje odšťavňování. Nejvíce se proslavil svým dokumentem Fat, Sick & Nearly Dead (2010), ve kterém vypráví příběh svého 60denního džusového půstu. Je zakladatelem a CEO společnosti Reboot with Joe, značky pro zdraví a životní styl.

Použil pravidlo 80/20, podle kterého použil 80 procent zeleniny a 20 procent ovoce v džusu, který vyrobil, aby se do svého systému nedostal příliš mnoho cukru. Cross používal speciální šťávu, kterou připravoval s názvem Mean Green Juice – směs kapusty, jablek, citronu, okurky, celeru a zázvoru. Ale stále měnil ovoce a zeleninu použité ve šťávě, aby zajistil, že bude konzumovat různé rostliny a zeleninu.

Cross se cítil prvních tři až pět dní ochromený a nestabilní. Po pěti dnech konzumace pouze šťávy se však začal cítit dobře jak fyzicky, tak psychicky. Po 49 dnech zhubl 30 kg, jeho celkový cholesterol klesl z 204 na 135 a jeho LDL cholesterol se snížill ze 132 na 86. Do 61. dne Cross zhubl 37 kg a snížil dávku léků poté, co hlásil úplnou ztrátu příznaků kopřivky. Po 60denním půstu s džusem konzumoval po dobu 90 dnů pouze potraviny získané z rostlin a žádné živočišné nebo zpracované potraviny.

Cross dietu nedoporučuje jako dlouhodobé řešení a doporučuje ji pouze jako restart pro tělo. Dietu podle svých slov nasadil proto, že chtěl, aby jistič zastavil to, co dělal, a nepřijal to jako trvalý životní styl. Jednou z mylných představ, kterou se Cross snaží napravit, je, že si lidé myslí, že nekonzumuje nic jiného než šťávu. „To není správný, zdravý způsob života,“ uvedl Cross.


30.5.1966
Austrálie
Joe Cross csfd

Food HealsFood ChoicesThe Kids MenuFat, Sick & Nearly Dead 2Hungry for ChangeTlustí, nemocní a téměř mrtvíAccess Hollywood Live


Aktualizace osobnostního profilu Joe Cross: 25.4. 2024 08:48