Pavel Bobek (1937 - 2013)


Zpěvák rokenrolu a country music se narodil 16. září 1937 v Praze. Vystudoval gymnázium. V letech 1955-1961 studoval na Fakultě architektury a pozemního stavitelství ČVUT. Začal zpívat s fakultní skupinou FAPS. Působil v divadle Paravan (1959). Jako vystudovaný inženýr architekt nastoupil ke Sdružení velkovýkrmen, kde pracoval se svými vysokoškolskými kolegy (Mirek Černý a Petr Nárožný). V roce 1963 přijal nabídku od skupiny Olympic, kde byl sólovým zpěvákem, dvě sezony s ní vystupoval v programu Ondráš podotýká v divadle Semafor. V březnu roku 1964 nahrál s Olympicem rokenrolové tituly Sweet little sixteen, oh baby. Nazpíval duet se svým spolužákem z fakulty Pavlem Švábem Sealed with a kiss.

Od roku 1982 jezdil s koncertním programem Pár přátel mít se skupinou Groš a potom koncertně a studiově spolupracoval s pianistou Milošem Nopem a jeho manželkou Lídou Nopovou. V roce 1986 hrál v TV pohádce PLAVÁČEK. Pohádka byla natočena na motivy pohádky Tři zlaté vlasy děda Vševěda Karla Jaromíra Erbena. Po jeho boku hráli další zpěváci, např. Stanislav Hložek, Karel Černoch, Marie Rottrová, Laďka Kozderková aj. Pavel Bobek je držitelem Zlaté porty (1980) za zásluhy a rozvoj country music. Nazpíval duety např. s Marií Rottrovou (S tím bláznem si nic nezačínej) nebo Y. Přenosilovou (Cestou dlouhou).


16.9.1937
Praha, Československo
20.11.2013
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Pavel Bobek csfd

Ostrov svaté HelenyČeská sodaDokonalý manželFontána pre Zuzanu 2Poslední motýlKarel Gott StoryPlaváčekBuldoci a třešněDům pro HelenuHodinářova svatební cesta korálovým mořemKoncert pro mantinelyKoncert pre pozostalýchMaigretČeská sodaInženýrská odyseaPopStoryAhoj, Marie!Oko nad PrahouNeobyčejné životyPo stopách hvězd13. komnataMarie RottrováPříběhy slavnýchOlympic slaví 40 letLegendy folku a countryBigbítSvou káru táhnem dálPocta rokenrolovému králiByl prima klukHorečkaKarel Gott 70Country fontánaStodola Michala TučnéhoU Šmejkalovic ohrady aneb večer na počest Jaroslava FoglaraPavel Bobek - 60 let v americkém stoletíRokenrol najt v RedutěDnes je u nás country bálVánoční koncert Karla GottaDvacet let OlympicuJohnny Cash v PrazeNávštěvní den č. 7Decentní večerNávštěvní den č. 6


Aktualizace osobnostního profilu Pavel Bobek: 12.11. 2023 19:12