Helmfried von Lüttichau 67 let


Helmut Friedrich Wilhelm Helmfried Graf von Lüttichau je německý herec, dabér a básník. Helmfried von Lüttichau pochází z rodu hrabat z Míšenského šlechtického rodu Lüttichau. Otec byl úředníkem ve Spolkové zpravodajské službě a matka knihkupkyní. Herecké vzdělání získal v letech 1977 až 1980 na škole Otto Fackenberga v Mnichově.

Kromě divadelní práce se od roku 1985 objevoval ve filmech pro televizi a později i pro kina. Od roku 1997 působil jako filmový a televizní herec na volné noze. Známým se stal díky filmům jako Ossi's Eleven nebo Wickie auf großer Fahrt a televizním seriálům jako Der letzte Bulle, Alles was recht ist a Hubert a Staller. Roli doktora Kästleho v Alles was recht ist dodává svým hesenským dialektem zvláštní charakter. Od roku 2019 se objevoval v televizních seriálech Reiterhof Wildenstein a Der Bozen-Krimi.

Píše také poezii. V roce 2012 vyšla jeho první kniha „was mach ich wenn ich glücklich bin: Gedichte - mit Zeichnungen von Anja Nolte“. Od roku 1992 až do její smrti v roce 2009 byl von Lüttichau ženatý s herečkou Karin Werner, která byla o 15 let starší. V roce 2015 se oženil s Gabrielou Raible-von Lüttichau.


20.11.1956
Hannover, Niedersachsen, Západní Německo
Helmfried von Lüttichau csfd

Der junge Häuptling WinnetouSüßer RauschLaim und die Tote im TeppichDer Boandlkramer und die ewige LiebeDer Bozen-Krimi: BlutracheDer Bozen-Krimi: Tödliche StilleDer Bozen-Krimi: ZündstoffDer Bozen-Krimi: Gegen die ZeitDer Bozen-Krimi: Mörderisches SchweigenDer letzte BulleEine ganz heiße Nummer 2.0Rate Your DateHubert und Staller - Eine schöne BescherungHansi und HubsiNáš kamarád YettiAusgerechnet Sex!Die göttliche Sophie - Das FindelkindFamilie macht glücklichFöhnlage. Ein AlpenkrimiViking Vicky a poklad bohů 3DAkta GolgothaDer Letzte AngestellteKeiner geht verlorenLüg weiter, LieblingRosannas TochterMörder auf AmrumWickie und die starken MännerBachingOssi's ElevenPizza a marmeládaDrei teuflisch starke Frauen - Eine für alleNaše farma v IrskuAuf ewig und einen TagMörderische ErpressungPodivné experimentyEmilia - Die zweite ChanceEmilia - FamilienbandeVítej doma!Šťastná nehodaClaras SchatzEin Dorf sucht seinen MörderŽofie - malá sestra SissiDer Häupter meiner LiebenKulička a ToníkŽivot za životKlaunNadine, nackt im BistroKillerZáchranáři z horDamaged GoodsDer BeischläferMünchen Mord


Aktualizace osobnostního profilu Helmfried von Lüttichau: 2.11. 2023 12:50