Annie Murphy 37 let


Celým jménem Annie Frances Murphy je kanadská herečka. Oba její rodiče byli učitelé. Navštěvovala střední školu Elmwood v Ottawě, kde se účastnila divadelních produkcí. Po roce studia na Queen's University se přestěhovala na Concordia University, kde získala titul v oboru divadelního umění. Poté absolvovala herecký kurz na Canadian Film Centre Actors' Conservatory. Ve věku 22 let se přestěhovala do Los Angeles, aby se věnovala herecké kariéře.

Murphy uvažovala o ukončení herecké kariéry, když se v roce 2013 přihlásila na konkurz a získala roli Alexis Rose v kanadském sitcomu Schitt's Creek. Za tuto roli získala širokou popularitu a obdržela několik prestižních ocenění, včetně ceny Emmy za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli v roce 2020 a nominaci na Golden Globe Awards.

V roce 2020 byla obsazena do hlavní role v temném komediálním seriálu Kevin Can F**k Himself, který vysílala stanice AMC. V roce 2020 se Murphy objevila ve sváteční reklamní kampani pro obchodní domy Hudson's Bay po boku své kolegyně ze seriálu Schitt's Creek Catherine O'Hara. Objevila se také v sérii reklam pro společnost HelloFresh, která vyrábí jídelní balíčky, včetně webového seriálu ve stylu telenovely s názvem Hungry Hearts. V lednu 2021 se objevila v reklamě pro herní konzoli Nintendo Switch, kde vystupovala po boku své skutečné matky. V září 2021 se objevila v reklamní kampani pro FDA schválený hormonálně volný antikoncepční prostředek Phexxi.

V roce 2022 ztvárnila mladou Ruth v seriálu Netflixu s názvem Russian Doll. V roce 2023 se objevila v jedné z epizod 6. řady seriálu Black Mirror po boku Salmy Hayek.


9.12.1986
Ottawa, Ontario, Kanada
Annie Murphy csfd

Krakenteena RubyNehtyStory of JenTáta za všechny penízeMuž z minulostiPraise PeteyČerné zrcadloKevin Can F**k HimselfMurdervilleRuská panenkaMěstečko Schitt's CreekGood GodRookie BlueAgainst the WallBorci z Blue Mountain StateThe Beautiful Life: TBLThe Business73rd Emmy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Annie Murphy: 22.10. 2023 11:07