Benoît Delépine 65 let


Benoît Delépine, který psal původně scénáře ke komiksům (např. L’imposteur, La Bombe a God Killer), a Gustave Kervern (27. srpna 1962) se poprvé potkali před patnácti lety během práce na televizním satirickém pořadu s legendárními gumáky (Guignols de l’Info and Groland) a neméně úspěšném pořadu o rock and rollu (Le plein de Super).

Ke společnému filmovému debutu se dostali v roce 2004. V parodické vozíčkářské road movie Aaltra, která se stala festivalovým hitem, chtěli ukázat život, jaký dnešní filmy opomíjejí. Kombinovali v ní přiznanou kamerou se skrytou, napsané dialogy s improvizovanými, a lokace i charaktery objevovali v průběhu natáčení. Pozitivní odezva publika i kritiků je povzbudila k realizaci absurdní surrealistické komedie Avida o Salvadoru Dalím, jež se dostala do oficiálního výběru MFF v Cannes.

V roce 2008 natočili svou originální reakci na světovou finanční krizi a hromadné propouštění. Během práce na tomto snímku s názvem Louise-Michel, který běžel na podzim roku 2009 v českých kinech, také započala spolupráce s oceňovanou filmovou a divadelní herečku Yolande Moreauovou. Delépin a Kervern vyjma herců a hereček, které jsou podle jejich slov „mimo normy“, pracují především s neprofesionálními herci, mezi něž i po letech zkušeností řadí s upřímností i sebe.


30.8.1958
Francie
Benoît Delépine csfd

En même tempsDelete HistoryJe mi fajn s.r.o.Saint-AmourAblationsProžitek blízké smrtiNa mamuta!Louise-MichelAvidaAaltraMichael Kael contre la World News CompanyMade in GrolandGroland magzine7 jours au GrolandGrolandsatToc toc tocLes Guignols de l'infoNulle part ailleursEnfin la finAblationsComme un chienÀ l'arrachéVelký večerWhy Rock the Boat?Úplně obyčejný světSébastien Tellier Many LivesMaking Fuck OffMourir ? Plutôt crever !Les Guignols, les dix premières annéesLes Fleurs de Maria PapadopylouClique dimancheAu fil de la nuitLe Petit JournalRencontres de cinémaSalut les Terriens


Aktualizace osobnostního profilu Benoît Delépine: 15.4. 2024 14:12